Şcheia rămâne în continuare „zonă specială de siguranţă publică”

> În perioada 28 august – 26 septembrie, lucrătorii IPJ Suceava au iniţiat un demers de securizare a zonei comunei Şcheia prin sporirea numărului de poliţişti care acţionează zilnic şi intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a criminalităţii

 Preţ de 30 de zile, la iniţiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, comuna Şcheia a fost decretată „zonă specială de siguranţă publică”. Decizia a venit pe fondul unei escaladări a activităţii infracţionale în localitate, în două rânduri doar pe parcursul acestui an, ceea ce a dus la o nemulţumire accentuată a populaţiei din zonă şi la îngrijorarea autorităţilor. Astfel, în perioada 28 august – 26 septembrie, pe raza comunei „au fost relocate forţe suplimentare de poliţie, au fost analizate strict elementele de vulnerabilitate şi au fost sporite acţiunile de patrulare pe itinerarii multiple, fiind asigurată o vizibilitate sporită a oamenilor legii pentru descurajarea actelor de natură infracţională”. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, pentru desfăşurarea activităţilor specifice, pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale şi siguranţă rutieră) au fost angrenaţi zilnic, pe lângă lucrătorii Poliţiei Comunale Şcheia, alţi peste 20 de angajaţi ai Poliţiei municipiului Suceava, serviciilor operative din cadrul IPJ Suceava, dar şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Şi, pentru că a dat roade, s-a prelungit

Acţiunile zilnice desfăşurate au avut ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, după cum se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava. Şi se pare că acest lucru a dat roade, deoarece „urmare a prezenţei sporite în teren, în perioada amintită s-a remarcat o diminuare considerabilă pe toate segmentele infracţionale”. Tocmai de aceea, „pentru menţinerea ritmicităţii activităţii de cercetare penală în cauzele aflate în lucru sub supravegherea unităţii de parchet competente, prin dispoziţia şefului IPJ Suceava din data de 26 septembrie s-a dispus menţinerea pentru încă 30 de zile a zonei speciale de siguranţă publică, măsurile suplimentare urmând a fi desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate” mai specifică Biroul de presă al IPJ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI