„Jos pălăria pentru trupa din Fălticeni”

> Declaraţia aparţine coordonatorului turneului Tenis 10, Ferry Lechner

 Micii tenismenii de la ACS „Nada Florilor” Fălticeni au plecat, la sfârşitul săptămânii trecute, să cucerească Braşovul. 45 de copii de la cele mai puternice cluburi din ţară au participat la Cupa LTS, turneul organizat de Clubul Sportiv Lechner Tennis School fiind inclus în calendarul Federaţiei Române de Tenis. La Nivelul Roşu competiţia a fost dominată de fălticeneni, care au ocupat şi primele două locuri ale podiumului. David Arcip şi Iustin Andrei au jucat cea mai frumoasă finală a competiţiei, apreciată şi aplaudată de toţi cei prezenţi. David Arcip a reuşit să se impună abia la finalul partidei în faţa colegului său de club.

„A fost o competiţie grea, cu jucători necunoscuţi până în finală, cu stiluri diferite de joc, cu teren cu zgură acoperit, cu un drum obositor. În cele din urmă, am câştigat chiar dacă a fost greu de trecut de fiecare adversar, chiar şi de Iustin, cu care sunt coleg de club, de antrenamente, prieten şi ştiu cum joacă”, ne-a spus David Arcip.

Jucătorii fălticeneni, apreciaţi la nivel naţional

Evoluţia jucătorilor din urbea de pe Şomuz l-a impresionat pe Ferry Lechner, coordonatorul turneului Tenis 10 la nivel naţional.

„Jos pălăria pentru trupa din Fălticeni. După un drum lung, de peste 7 ore, şi în condiţii meteo dificile, aţi reuşit să plecaţi după două zile de competiţie cu rezultate deosebite care reflectă munca de echipă. Este incredibil ceea ce aţi reuşit să realizaţi la Fălticeni în tenisul juvenil. Un mare bravo pentru instructorul Marcel Dascălu şi pentru părinţi, pentru implicare, susţinere şi sacrificii. A fost o plăcere să vă avem pe tabloul de joc al acestui turneu şi vă doresc mult succes”, ne-a spus Ferry Lechner.

www.romanidecentenar.ro

Ca o recompensă pentru rezultatele obţinute, doi dintre sponsorii secţiei de tenis, Romfour Tur şi Raitar, au cumpărat echipament sportiv (trening, tricouri, etc.) pentru toţi jucătorii, astfel încât, la turneele viitoare, aceşti copii să devină o emblemă a municipiului Fălticeni în acest sport.

ACS „Nada Florilor” Fălticeni participă cu cinci sportivi la Turneul Campionilor

Aşa cum am aflat de la Marcel Dascălu, coordonatorul secţie de tenis de câmp a Clubului „Nada Florilor”, obţinerea la acest important turneu a primelor două locuri la Nivelul Roşu a asigurat calificarea clubului din Fălticeni cu cinci sportivi la Turneul Campionilor care va avea loc la începutul lunii decembrie. Astfel, ACS „Nada Florilor” face parte din elita cluburilor de tenis destinate pregătirii copiilor cu vârsta de până la 12 ani, fiind pe aceeaşi linie cu centrele de pregătire de renume din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara.

„Aşa cum am promis, încercăm să testăm copiii şi în competiţiile din alte zone ale ţării. Am pregătit din timp acest turneu pentru că ştiam că jucăm în faţa reprezentanţilor Federaţiei Române de Tenis şi ne-am dorit să confirmăm prin rezultate foarte bune frumoasa poveste a micilor tenismeni de la Fălticeni. Această echipă de aur a micilor practicanţi ai tenisului de câmp s-a format în urmă cu un an. Cu sprijinul părinţilor, al unor oameni cu suflet mare cum sunt reprezentanţii agenţilor economici Romfour Tur, Raitar, SC Botuşanu, respectiv Andi Stan, Grigore Florea, Lucica Botuşanu şi nu în ultimul rând primarul Cătălin Coman, am reuşit ca aceşti copii să evolueze prin antrenamente zilnice şi participare la numeroase turnee judeţene, zonale şi naţionale. Peste tot unde jucăm suntem apreciaţi atât de antrenorii celorlalte echipe, cât şi de reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis iar Fălticeniul este considerat deja o forţă la Nivelul Roşu şi în curând şi la Nivelul Portocaliu, pentru că, în scurt timp, cei mai buni jucători de 9 ani fac pasul spre următoarea categorie.

La Braşov, rezultatele puteau fi şi mai bune, dar în urma tragerii la sorţi am avut doi sau trei copii în aceeaşi grupă şi astfel am ajuns să jucăm pentru a ne elimina între noi. Toţi copiii au evoluat peste aşteptările mele. David Dumitru, 5 ani, un copil care reuşeşte să trimită mingea cu nişte lovituri extraordinare, a avut trei victorii, sora lui, Ana Maria Dumitru, a fost învinsă în sferturile de finală de câştigătoarea turneului la două puncte diferenţă. Maria Costea, o jucătoare ambiţioasă, a pierdut podiumul din cauza unei răceli care a evoluat foarte repede şi a scos-o din formă. Lorena Sârbu sau «Şarapova de Fălticeni» cum este cunoscută printre competitori a făcut un joc foarte bun, menţinându-se în trendul ascendent de la un turneu la altul. Karlo Piticaru, un jucător din Câmpulung Moldovenesc care se antrenează sub culorile clubului din Fălticeni, a făcut o impresie foarte bună, fiind un jucător stângaci, este greu să anticipezi traiectoria pe care va plasa mingea, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care îi prevăd un viitor frumos în tenisul de câmp. Constantin Tudose, un copil cu o statură foarte bună pentru tenis şi cu servicii foarte bune a avut o problemă la mână şi evoluţia lui la finalul acestui turneu a avut de suferit”, ne-a precizat Marcel Dascălu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: