Protocoalele de transfer al pacientului critic şi non-critic vor fi actualizate până la sfârşitul lunii octombrie

Actualizarea protocoalelor de transfer al pacientului critic şi non-critic între spitalele orăşeneşti şi municipale sucevene şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dar şi îmbunătăţirea modalităţii de transfer către centrele universitare au fost principalele subiecte dezbătute în cadrul unei mese rotunde organizate de DSP Suceava, la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, semnat de directorul executiv al instituţiei, medicul Cătălina Zorescu, evenimentul a fost organizat pentru a veni în sprijinul specialiştilor care activează în cadrul structurilor de asistenţă medicală de urgenţă din judeţul Suceava.

„Discuţiile au urmărit eficientizarea utilizării resurselor umane şi materiale, îmbunătăţirea modului în care se efectuează transferurile pacienţilor între unităţile sanitare din judeţ sau spre centrele universitare, respectarea şi actualizarea protocoalelor dintre furnizorii de asistenţă medicală şi respectarea legislaţiei din domeniul urgenţelor medicale”, se precizează în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că în cadrul întâlnirii s-a convenit actualizarea protocoalelor de transfer al pacientului critic şi non-critic între spitalele din judeţ şi Spitalul Judeţean Suceava, cu participarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă, documentele urmând să fie semnate şi transmise către DSP Suceava până la sfârşitul lunii octombrie 2017.

Totodată, problemele discutate în cadrul mesei rotunde au fost preluate şi de medicul Tiberius Brădăţan, subsecretar de stat, pentru a fi discutate la nivelul Ministerului Sănătăţii.

De precizat este că la acest eveniment au participat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Tiberius Brădăţan, inspectorul-şef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, preşedintele-director general al CAS Suceava, economist Victor Bleorţu, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, medicul Alexandru Lăzăreanu, precum şi manageri şi persoane implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă din toate spitalele publice şi private din judeţul Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI