Poarta Bucovineană de la intrarea în judeţul Suceava este afectată de uzură

 Poarta de intrare în judeţul Suceava amplasată pe E 85 în comuna Drăguşeni urmează să fie reabilitată cu 152.000 de lei după ce s-a constatat că s-au uzat structura de rezistenţă şi elementele decorative.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus un proiect de hotărâre care să fie aprobat în şedinţa de miercuri a plenului CJ Suceava pentru reabilitarea Porţii Bucovinene de la intrarea în judeţ.

Construcţia marchează intrarea în judeţul Suceava, pe cale rutieră, dinspre judeţul laşi şi simbolizează specificul zonei reprezentat printr-o poartă bucovineană stilizată.

„Construcţia existentă cu denumirea Poartă Bucovineană a fost executată în anul 2010 şi prezintă o uzură medie la structura de rezistenţă, la elementele decorative de lemn, precum şi la elementele metalice aferente prinderii elementelor decorative din lemn, deoarece în acest timp construcţia a fost afectată din cauza traficului rutier intens şi de factorii climatici (ploi, vânt, îngheţ, dezgheţ)”, arată Flutur în expunerea de motive.

Iniţiatorul explică în acest document că în vederea punerii în siguranţă şi reabilitării acesteia, Consiliul Judeţean Suceava prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, la recomandarea expertului tehnic, a întocmit o documentaţie tehnico-economică, în care s-au propus măsurile de intervenţie ce se impun pentru sistemul structural, respectiv fundaţii, stâlpi, grindă, precum şi pentru elementele nestructurale arhitecturale din lemn .

„Prin realizarea reabilitării Porţii Bucovinene se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în exploatare, evitarea unor accidente rutiere grave, precum şi evidenţierea aspectelor de ordin estetic la intrarea în judeţ, având în vedere că zona Bucovinei este vizitată de un număr cât mai mare de turişti”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Costurile lucrării de reabilitare prevăzute la Poarta Bucovineană sunt estimate la 152.896 lei, iar lucrarea ar urma să fie realizată în termen de două luni. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI