150 de elevi, între care şi adulţi, s-au înscris în învăţământul primar şi în cel secundar inferior

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că 150 de persoane s-au înscris în învăţământul primar şi în cel secundar inferior în anul şcolar 2017-2018 pentru a-şi continua studiile în cadrul Programului „A doua şansă”.

Anuţei a spus că din totalul celor 150 de persoane, 45 s-au înscris în învăţământul primar şi 105 s-au înscris în învăţământul secundar inferior (gimnaziu şi clasele IX-X).

Reamintim că în anul şcolar 2016-2017, în judeţul Suceava, erau înscrişi 209 elevi pentru a-şi continua studiile, 82 dintre aceştia fiind înscrişi în învăţământul primar, iar 127 erau înscrişi în învăţământul secundar inferior (gimnaziu şi clasele IX-X).

În anul şcolar 2015-2016 erau înscrişi 242 de elevi în cadrul aceluiaşi program, din care 92 de elevi în învăţământul primar şi au fost repartizaţi în cinci grupe, iar 150 în învăţământul secundar inferior, repartizaţi în nouă grupe.

De precizat este că Programul „A doua şansă” oferă posibilitatea continuării şi finalizării studiilor obligatorii şi se adresează persoanelor care au depăşit vârsta legală pentru a studia în învăţământul de masă.

Potrivit Metodologiei de organizare, acest program are ca scop sprijinirea copiilor, tinerilor şi adulţilor pentru recuperarea învăţământului primar, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat acest nivel de studii şi care au depăşit cu cel puţin patru ani vârsta de şcolarizare corespunzătoare învăţământului primar.

Pentru învăţământul gimnazial, programul oferă posibilitatea persoanelor cu vârste de peste 14 ani care, din motive sociale, nu au finalizat învăţământul gimnazial, să-şi poată completa şi finaliza educaţia de bază din cadrul învăţământului obligatoriu, precum şi pregătirea în vederea obţinerii unei calificări profesionale de nivel I, într-un anumit domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: