Se încheie a doua ediţie a Proiectului „10 pentru folclor”

Mai sunt câteva zile începând de astăzi şi se isprăvesc şi manifestările dedicate celei de-a doua ediţii a Festivalului „10 pentru folclor” organizat de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), Inspectoratul Şcolar Suceava şi Televiziunea „Intermedia”. Acestea vor fi marcate printr-un Spectacol de Gală care va avea loc joi, 28 septembrie 2017, de la ora 17 la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. La festivitatea de închidere şi premiere vor fi prezenţi toţi factorii implicaţi în organizare inclusiv partenerii, respectiv reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local Suceava, ai Consiliului Judeţean Suceava, ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ai Uniunii Polonezilor din România şi ai primăriilor din Ciocăneşti, Bogdăneşti, Fântânele, Cacica, Zamostea, Udeşti, Şcheia, Cornu Luncii şi, nu în ultimul rând, ai Asociaţiei „Plai Străbun”. Pe scena Casei de Cultură din municipiul reşedinţă de judeţ vor evolua Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, precum şi nume de marcă ale folclorului din zonă precum Constantin Mândrişteanu, Grigore Gherman, Andra Matei, Constantin Irimia, Loredana Ceică, Leonard Zamă, Mihaela Bârsan, Costinel Leonte, Angelica Flutur, Iulian Florea şi Alexandru Brădăţan. Invitat special va fi Ovidiu Homorodean, un tânăr interpret din zona Ardealului, care a fost alături de idee încă de la începutul proiectului. Alături de aceştia îşi vor arăta talentul şi mai mulţi tineri care au avut şansa şi dorinţa de a studia folclorul în clasele opţionale în şcolile din judeţ.

Vicepreşedintele ASIS, Dumitru Irimia ne-a declarat că acest proiect a fost lansat anul trecut, a fost şi este sprijinit, prin participare directă, de preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Giani Leonte şi şi-a propus să convingă cât mai multe şcoli şi primării pentru a include în programă ore opţionale de folclor. „Suntem mulţumiţi de rezultate. Dacă anul trecut erau 40 de unităţi de învăţământ cu asemenea clase, anul acesta sunt 80. Ne bucurăm că, astfel, reuşim să ne păstrăm identitatea culturală” a mai spus Dumitru Irimia.

www.romanidecentenar.ro
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: