Posibilă finanţare pentru trei cămine studenţeşti

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va beneficia de trei cămine studenţeşti ce vor fi construite prin programul guvernamental care prevede construcţia unui număr de 30 de cămine studenţeşti în ţară.

„Cred că i se vor aloca trei cămine din 30. Să fie 600-700 de locuri”, a spus Ioan Stan. El a afirmat că, probabil, Universitatea Suceava va primi trei cămine prin acest program şi datorită insistenţei rectorului Valentin Popa.

Ioan Stan a mai spus că, pentru a avea informaţii suficiente în cadrul discuţiilor cu reprezentanţi ai Guvernului în cadrul grupului parlamentar PSD şi pentru a prezenta corect necesitatea locurilor de cazare pentru studenţi în Suceava, a avut câteva discuţii cu rectorul USV, Valentin Popa.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Guvernul să susţină realizarea investiţiilor în campusul al doilea al Universităţii Suceava, Ioan Stan a amintit că el este autorul legii prin care s-au alocat cele 30 de hectare pentru campusul al doilea. „Discutând însă cu rectorul Popa, am văzut ce are în intenţie. E minunat, dar bugetul nu e fără fund”, a spus Ioan Stan, care a menţionat că în ţară nu e numai Suceava care are nevoie de finanţarea unor investiţii.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a depus solicitări pentru construcţia de cămine studenţeşti de 900 de locuri în Campus II din comuna Moara, dar şi unul de 200 de locuri în apropierea ISU Suceava.

Compania Naţională de Investiţii intenţionează să construiască un număr de 30 de cămine studenţeşti în campusurile universitare din ţară, iar Universitatea Suceava are cea mai mare nevoie de astfel de investiţii potrivit studiului efectuat la nivel naţional.

Deputatul ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, care este şi conferenţiar universitar, a declarat recent că Universitatea Suceava are cea mai mare rată de cereri de locuri în cămine studenţeşti din ţară, de 2,29, în timp ce Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi are o rată de 1,82, Universitatea Politehnică din Bucureşti de 1,17, sau Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti de 1,12. „La Suceava e cel mai mare raport de cerere şi cred că este nevoie ca să fie construite cel puţin două cămine noi, pentru că suntem la dublul cererii faţă de alte universităţi”, a spus Băişanu.

El a susţinut că USV are nevoie de mai mult de un cămin studenţesc prin programul CNI pentru a rezolva, parţial, problema lipsei locurilor de cazare pentru studenţi.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: