Minorii să nu mai fie folosiţi în cerşetorie sau alte infracţiuni

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava consideră că trebuie făcute modificări legislative astfel încât reprezentanţii Protecţiei Copilului să poată interveni astfel încât în actul de cerşetorie să nu mai fie folosiţi minori.

În cadrul şedinţei trimestriale a ATOP Suceava desfăşurată la Vatra Dornei s-a discutat despre problemele minorilor care sunt folosiţi de reţele de adulţi în acte de cerşetorie sau pentru comiterea de infracţiuni, mizându-se pe faptul că aceşti copii nu răspund penal.

În cadrul şedinţei s-a convenit că este nevoie de stabilirea unor atribuţii clare, prin modificarea legislativă, pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava pentru eliminarea situaţiilor actuale de utilizare a minorilor în actul de cerşetorie şi pentru comiterea de infracţiuni.

Totodată, ATOP Suceava a recomandat continuarea activităţilor în parteneriatul constituit între DGASPC Suceava, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Suceava, ATOP, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi reprezentanţii primăriilor care efectuează ancheta socială pentru prevenirea şi diminuarea fenomenului de cerşetorie sau comiterea altor fapte infracţionale de către minori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: