Lemnul de foc alocat proprietarilor de pădure este insuficient

 Autorităţile locale sucevene care au participat la şedinţa trimestrială a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava desfăşurată la Vatra Dornei au atras atenţia că există riscul creşterii infracţiunilor silvice în condiţiile în care lemnul de foc alocat proprietarilor de pădure este insuficient.

Astfel, potrivit ATOP Suceava, autorităţile locale prezente la şedinţă au propus modificarea Codului Silvic în vederea asigurării unor cantităţi suficiente de lemne de foc care să fie puse la dispoziţie de către ocoalele silvice pentru încălzirea pe timpul iernii.

Conform sursei citate, în noul Cod Silvic este prevăzut că proprietarii de pădure pot beneficia de doar 5 mc/ha/an din pădurea proprietate personală, cantitate care este insuficientă, ceea ce generează creşterea numărului de infracţiuni silvice.

Deputatul PSD de Suceava, Emanuel Havrici, membru al Comisiei de Agricultură şi Silvicultură a Camerei Deputaţilor, iniţiator al modificărilor Codului Silvic, a declarat în luna iulie că noul Cod Silvic va asigura măsurile necesare pentru ca populaţia să beneficieze de lemn de foc.

Deputatul PSD a explicat că pentru a se asigura lemn de foc pentru populaţie, noua legislaţie prevede că tot ce înseamnă lucrări de îngrijire a pădurilor, tăieri de produse accidentale şi igienă, vor fi executate prin prestări servicii sau forţe proprii de Direcţia Silvică, iar lemnul de foc rezultat din acest tip de lucrări va merge către populaţie.

El a menţionat că în baza acestor modificări, potrivit calculelor făcute, fiecare familie va putea primi în jur de 10 mc de lemn de foc pe an.

Deputatul a recunoscut că persoanele fizice care au pădure au voie să exploateze până la 5 mc de lemn de foc de pe un hectar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: