IŞJ Suceava:

Elevii de clasa a V-a au primit câte un compendiu pentru 8 săptămâni şi manualul de educaţie fizică

> Elevii din celelalte clase au primit majoritatea manualelor

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a achitat editurilor aproape 900 000 de lei pentru achiziţia manualelor la clasele VI-XII, distribuţia manualelor în judeţ fiind de 90 % din totalul comenzilor pentru aceste clase.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că pentru manualele şcolare necesare în anul şcolar 2017/2018, instituţia a achitat editurilor 895.000 de lei pentru achiziţionarea manualelor la clasele VI-XII, în procentul prevăzut de lege de 10% – 15% pentru achiziţie de manuale prin retipărire şi completarea stocului de carte şcolară existent.

El a spus că manualele pentru clasele I-IV au fost contractate de MEN în baza comenzilor unităţilor şcolare în valoare de 440000 lei.

Referindu-se la situaţia distribuirii manualelor în judeţul Suceava, Anuţei a spus că pentru învăţământul primar s-au distribuit sută la sută din totalul comenzilor, la clasele VI-XII s-au distribuit 90 % din comenzi, în timp ce la clasa a V-a a fost distribuit în şcoli pentru fiecare elev câte un Compendiu – material suport care conţine lecţiile pentru fiecare materie din programa şcolară, valabil pentru 8 săptămâni de şcoală şi manualul de educaţie fizică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: