Prin rectificare

Două milioane de lei pentru salariile asistenţilor persoanelor cu handicap

> La rectificativ, tăiată este suma de 73.300 de lei, reprezentând alocări la „tichete de creşă şi tichete sociale pentru grădiniţă”

 În baza unei adrese a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, municipiul Suceava primeşte, cu titlul de sume defalcate din TVA, potrivit OUG nr. 63/2017 privind rectificarea bugetului de stat, suma de 2,05 milioane de lei. Banii se duc integral pe „asigurări şi asistenţă socială în caz de invaliditate”, respectiv pentru plata salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav. Tot în cadrul secţiunii de funcţionare, Consiliul Local urmează a aproba, în şedinţă ordinară, virarea, din trimestrul al treilea în trimestrul al patrulea, a sumei de 423.000 de lei, aceasta urmând a lua destinaţia achitării salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi stabilite prin lege, inclusiv a contribuţiilor aferente, pentru mai multe unităţi din învăţământul preuniversitar de stat din reşedinţa de judeţ. În cauză sunt Şcoala Gimnazială Nr. 1, cu „report” de 6.000 de lei; Şcoala Gimnazială Nr. 10 – cu 80.000 de lei; Şcoala Gimnazială Nr. 11 – cu 273.000 de lei, precum şi Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” – cu 150.000 de lei. Deliberativul municipal sucevean va opera, la aceeaşi secţiune de funcţionare a bugetului local, şi o rectificare negativă. Conform proiectului de hotărâre privind rectificativul, luată de la paragraful „alte cheltuieli în domeniul învăţământului” este suma de 73.300 de lei, reprezentând alocări rezervate „tichetelor de creşă şi tichetelor sociale pentru grădiniţă”.

www.romanidecentenar.ro
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: