Despre TVA split

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că în ceea ce priveşte introducerea TVA split de la 1 octombrie – facultativ şi obligatoriu – de la 1 ianuarie, au motive să fie supăraţi cei care şi-au plătit taxele şi crede că nemulţumiţi vor fi evazioniştii.

Stan a spus în cadrul emisiunii că în cazul „TVA defalcat” au motive să fie supăraţi investitorii mici şi mijlocii care au fost serioşi şi şi-au plătit taxele. „Nemulţumiţi sunt evazioniştii”, a spus Stan.

El a adăugat că a discutat şi cu persoane autorizate şi că evaluarea sa este că economia la negru este de peste 35 %.

„Cu ani în urmă discutam cu reputatul economist, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu care avansa o cifră mult mai mare”, a spus Stan.

El a explicat că pentru reducerea evaziunii a fost scăzut TVA la 5 % la pâine, 9 % la alimente, iar după ce o perioadă au fost achitate taxele, „au spus ca să nu-l plătească nici pe acesta”.

Ioan Stan a dat exemplul personal, vorbind despre pensiunea pe care o are de 14 ani şi care este în fiecare an pe primul loc pentru valoarea taxelor şi impozitelor, iar alte pensiuni care sunt situate în zone turistice şi vad mai bun plătesc taxe mai puţine către stat, ceea ce dovedeşte că există evaziune şi în acest domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: