Studenţii suceveni învaţă să devină antreprenori în cadrul Laboratorului de Incubare a Afacerilor

> La USV sunt acreditate două cursuri de formare profesională pentru manager de proiect şi pentru dobândirea de competenţe antreprenoriale

 În cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava funcţionează un Laborator de Incubare a Afacerilor, un spaţiu în care studenţii, dar şi absolvenţii instituţiei, pot urma două cursuri de formare profesională pentru manager de proiect şi pentru dobândirea de competenţe antreprenoriale.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti, prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean, a declarat, miercuri, că în cadrul universităţii sucevene, prin Laboratorul de Incubare a Afacerilor, sunt acreditate două cursuri, unul de competenţe antreprenoriale şi unul de manager de proiect. „Acest laborator împreună cu regulamentul de funcţionare a societăţilor antreprenoriale pentru studenţi pot reprezenta forme prin care studenţii, dar şi absolvenţii noştri, pot veni să lucreze aici, să-şi dezvolte o afacere, prin urmarea acestor cursuri şi prin obţinerea certificatelor”, a spus Gabriela Prelipcean.

Prorectorul USV a precizat că profesorii şi cercetătorii din cadrul Laboratorului de Incubare a Afacerilor desfăşoară şi activităţi de consultanţă, coaching şi mentoring.

În ceea ce priveşte cursul de manager de proiect, acesta acoperă tematica necesară pentru ocuparea unui post de manager de proiect, indiferent de tipul de proiect sau locul de muncă de bază al persoanei nominalizate să îndeplinească această funcţie.

De asemenea, cursul pentru dobândirea de competenţe antreprenoriale reprezintă un curs de iniţiere care sprijină ideile de dezvoltare a micilor afaceri în Bucovina, prin dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale pentru cei interesaţi să iniţieze sau să dezvolte o afacere.

Cele două cursuri sunt autorizate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), iar cursanţii vor obţine, în urma unui examen, un certificat de absolvire cu avizul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi al Ministerului Educaţiei Naţionale, însoţit de suplimentul descriptiv care atestă competenţele dobândite, certificatele obţinute fiind valabile în toate ţările Uniunii Europene.

Informaţii detaliate despre Laboratorul de Incubare a Afacerilor şi înscrieri pot fi găsite la adresa www.incubaf.usv.ro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI