Mai mult de 2.300 de cereri de cazare în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi doar 1.070 de locuri disponibile

Studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au depus peste 2.300 de cereri de cazare pentru cele 1.070 de locuri disponibile în cele cinci cămine ale universităţii. Abia de anul viitor, însă, numărul locurilor disponibile ar putea fi mai mare, după ce USV va lua în administrare căminul de la Liceul Alimentar.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti, prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean, a declarat, miercuri, că, noul an universitar va debuta luni, pe 2 octombrie, şi pentru ca totul să fie în ordine, în această vară s-au efectuat lucrări de igienizare, reparaţii curente şi mici modernizări.

Gabriela Prelipcean a precizat că universitatea suceveană se confruntă cu o problemă în ceea ce priveşte locurile de cazare, iar în acest an aproximativ 50% din solicitările pentru un loc în cămin nu vor putea fi onorate.

„Avem 1.070 de locuri disponibile. Ne-am fi dorit să fie mai multe, solicitările nu scad, dimpotrivă sunt mai multe ca anul trecut ţinând cont că vor intra în anul întâi un număr mai mare de studenţi români de pretutindeni. Avem peste 2.300 de cereri de cazare, deci 50% din cereri nu vor putea fi onorate. Sperăm ca anul viitor să avem un număr de locuri de cazare ceva mai mare”, a spus Prelipcean.

Prorectorul USV a mai arătat că universitatea suceveană a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava să pună la dispoziţie o situaţie cu privire la numărul de locuri neocupate în căminele colegiilor şi liceelor din municipiul Suceava, astfel încât pe 27 septembrie studenţii să se poată caza şi în cadrul acestor unităţi.

Cât priveşte situaţia căminului de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, abia după ce va trece în administrarea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi după ce se vor realiza lucrări de modernizare va putea fi locuit de studenţii USV.

„Căminul de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară urmează să treacă în administrarea universităţii. Încă se lucrează la documentaţia care va fi transmisă către minister de către Primărie. Sperăm ca anul viitor, în octombrie, să putem asigura şi acolo locuri de cazare”, a mai spus Gabriela Prelipcean.

Ea a menţionat că în toate căminele universităţii au fost efectuate lucrări de reparaţii şi de igienizare, însă pentru că nu se pot asigura spaţii de cazare alternative, Căminul C1 din campus nu a putut intra în reparaţii capitale.

În ceea ce priveşte restaurantul-cantină al USV, şi acesta se va deschide odată cu noul an universitar, pe 2 octombrie, programul fiind între orele 12 şi 20.

Prorectorul USV responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti a menţionat că şi la cantină au fost efectuate mici lucrări de renovare, dar şi de igienizare, iar din acest an cei care vor lua masa la restaurantul-cantină vor putea vedea şi numărul caloriilor porţiilor de mâncare, acesta fiind un proiect al studenţilor de la Facultatea de Inginerie Alimentară şi al celor de la Specializarea Nutriţie şi Dietetică.

„Sperăm ca pe parcursul primului semestru să materializăm acest proiect, dacă nu, pe măsură ce vor fi evaluate, vor apărea şi în meniu”, a precizat Prelipcean.

Prorectorul sucevean a mai arătat că tarifele de cazare şi cele de la cantină au rămas la nivelul anului universitar precedent. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI