Noi dezvoltări în parteneriatul cu Schwaben

 > Înfiinţarea rutei aeriene Suceava-Memmingen şi parteneriate medicale şi universitare între Augsburg şi Suceava, principalele obiective ale discuţiilor dintre reprezentanţii Sucevei şi regiunii Schwaben

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că reprezentanţi ai unor instituţii din judeţ ar urma să aibă întâlniri cu omologi din Regiunea Schwaben-Germania pentru stabilirea modalităţilor de dezvoltare a unor parteneriate punctuale de colaborare în domeniul sanitar, universitar, precum şi în cel al mediului de afaceri.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă, organizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, că a solicitat, miercuri, preşedintelui Regiunii Schwaben-Germania, Jurgen Reichert, o întrevedere cu o delegaţie din judeţul Suceava, în intervalul 3-4 octombrie, perioadă în care se desfăşoară Expo Real de la München la care participă din partea judeţului Suceava.

El a mai spus că din delegaţia suceveană vor face parte managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, medici ai unităţii spitaliceşti sucevene, prorectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Mihai Dimian, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe, precum şi directorul Aeroportului “Ştefan cel Mare” Salcea, Ioan Măriuţa.

Flutur a explicat că scopul întrevederii este stabilirea unor parteneriate de colaborare între clinici din Augsburg şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, între Universitatea din Augsburg şi Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, dar şi colaborări în mediul de afaceri.

“Vom merge cu mai multe gânduri acolo, solicitări în parteneriatul nostru, inclusiv ideea de a vedea dacă medicina de vârf germană poate să fie prezentă prin medici, discutam noi, în principiu, cu domnul preşedinte Reichert, în domeniul neurochirugiei, pentru a face operaţii aici, la Suceava”, a precizat Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a subliniat că în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Regiunii Schwaben un punct important îl reprezintă discuţiile privind dezvoltarea rutei Suceava-Memmingen, fie direct, fie cu escală la Timişoara sau Cluj-Napoca.

“Am convenit împreună cu omologul meu să punem o bază a acestor curse aeriene, ele nu pot avea clienţi, nu pot avea oameni care să dorească să zboare decât dacă unele instituţii intră în parteneriate, că vorbim de universităţi, că vorbim de mediul de afaceri, că vorbim de domeniul medicinei, şi aceştia pot fi clienţi pe rutele care să lege Germania de România, cu curse de pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” de la Suceava”, a menţionat Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI