Jacuzzi la ştrandul sucevean

Ştrandul municipiului Suceava ar putea fi funcţional din vara anului 2018. Cel puţin aşa susţine primarul Ion Lungu, care face cunoscut că, după ample lucrări de reabilitare şi modernizare, amenajarea din acea parte oraşului va avea apă caldă, inclusiv jacuzzi. „Vrem să avem un ştrand modern, cu apă caldă, existând posibilităţi de încălzire cu gaz metan, inclusiv pe centrală cu lemne. Vom vedea cum reiese din proiectare, în zonă fiind două bazine mari, care trebuie recondiţionate, dar şi un altul mai mic, pentru copii. Intenţionăm să montăm şi un jacuzzi în aceste bazine mari, această variantă fiind discutată cu oamenii de specialitate”, face cunoscut şeful municipalităţii sucevene.

Ion Lungu spune că zona ar urma să aibă mai multe locuri de parcare şi să fie „securizată” prin împrejmuirea cu un nou gard, iar odată ce indicatorii tehnico-economici sunt aprobaţi de către Consiliul Local, lucrările de reabilitare nu vor dura mai mult de 6 luni. Investiţia, care include şi un loc de joacă pentru copii, ar urma să se ridice la circa 1 milion de euro, bani de la bugetul local. Edilul-şef Ion Lungu susţine că ar fi optat pentru atragerea unei finanţări europene nerambursabile, însă procedurile sunt greoaie şi îndelungate, iar sucevenii nu ar avea unde să se scalde nici măcar la anul.

Reamintim că ştrandul municipal a fost concesionat unei firme sucevene, însă contractul a fost reziliat, în cursul anului 2016, după ce societatea în cauză şi-a declarat insolvenţa. Ştrandul iţcănean a fost ridicat în anii epocii comuniste, la fel ca şi cel din fosta zona industrială Burdujeni, pe locul acestuia din urmă funcţionând, în prezent, un complex comercial.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI