Deputata Maricela Cobuz, în Parlament:

România continuă spre o dezvoltare şi o revenire la normalitate

Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, a susţinut, ieri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor o declaraţie politică cu privire la „Creşterea economică a României”, după cum suntem informaţi printr-un comunicat de presă.

În cadrul declaraţiei, parlamentarul sucevean a subliniat faptul că „România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în acest an datorită politicilor aplicate prin Programul de Guvernare”, făcând referire la cifrele statistice de la începutul lunii mai, care stabileau că România a înregistrat cel mai semnificativ avans dintre statele membre ale Uniunii Europene, „cu o creştere a PIB-ului de 5,6% în primul trimestru din 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit Oficiul European pentru Statistică”.

După o trecere în revistă a cifrelor statistice ale celui de-al doilea trimestru, care atestau din nou „o creştere semnificativă”, declaraţia dnei deputat pune în oglinda acestor date poziţionarea partidelor de opoziţie faţă de rezultatele economice a guvernării PSD-ALDE: „În tot acest timp, opoziţia a încercat de nenumărate ori să prezinte date ireale şi să condamne guvernarea României de către PSD şi ALDE, recunoscând creşterea economică a statului român, dar prezentând-o ca fiind o creştere «nesănătoasă». Cei sceptici s-au mirat de creşterea economică de 5,7% pe trimestrul I, dar şi de creşterea economică înregistrată în următorul trimestru, cu menţinerea deficitului bugetar sub 3%.

Astfel, s-au majorat salariile, a crescut punctul de pensie, s-a micşorat preţul la medicamente, au fost alocaţi mai mulţi bani pentru proiectele prin PNDL, au fost atrase mai multe fonduri de la Uniunea Europeană, iar România continuă spre o dezvoltare şi o revenire la normalitate, comparativ cu celelalte state membre UE. Totodată, au fost finanţate 10.000 de noi start-up-uri, la o valoare de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, activităţi care la rândul lor vor susţine economia României şi va dezvolta sectorul industriei şi serviciilor.”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI