Îngrijorare transmisă autorităţilor din Cernăuţi

> Gheorghe Flutur a transmis oficialilor din Cernăuţi îngrijorarea sa faţă de modificările legislaţiei Ucrainei privind învăţământul în limba minorităţilor > Autorităţile din Cernăuţi au anunţat că vor activa Consiliul interetnic pentru discutarea situaţiei

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, marţi, în Vama Siret, unde a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ioan Muntean, şi cu vicepreşedintele administraţiei de stat din Cernăuţi, Mihai Pavliuc, îngrijorarea sa şi a autorităţilor sucevene în legătură cu modificările de legislaţie în Ucraina privind învăţământul în limba minorităţilor, cu referire la învăţământul în limba română.

„Mi-am exprimat îngrijorarea faţă de legislaţia din Ucraina privind învăţământul în limba minorităţilor. Am adus în atenţie învăţământul pentru minoritatea românească şi nevoia de a face eforturi pentru a respecta drepturile câştigate de minorităţi”, a spus Flutur.

El a menţionat că autorităţile din Cernăuţi l-au asigurat că vor activa Consiliul interetnic de la Administraţia Regională de Stat pentru a discuta problemele.

„Eu am spus că trebuie găsite soluţii pentru respectarea drepturilor minorităţilor, aşa cum facem şi noi”, a spus Flutur.

Rada Supremă a Ucrainei a votat, la începutul lunii septembrie, o nouă lege a învăţământului care aduce atingere educaţiei în limba maternă.

Legea prevede că sistemul de educaţie din această ţară se va desfăşura doar în limba de stat, ceea ce va duce la desfiinţarea inevitabilă a tuturor şcolilor cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI