Importăm mai mult decât exportăm

 > Judeţul Suceava a importat din ţări ale UE 2.136 de tone de carne şi a exportat 1.852 de tone de carne şi preparate din carne şi 540 tone de produse lactate în primele opt luni ale acestui an

 Peste 1800 de tone de carne şi preparate din carne au fost exportate în Comunitatea Europeană şi în ţări terţe din ianuarie şi până în luna august inclusiv, în aceeaşi perioadă fiind exportate şi 540 de tone de produse lactate.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, luni, că în primele opt luni ale acestui an au fost exportate 1357 de tone de carne şi 495 de tone de preparate din carne în Comunitatea Europeană şi în ţări terţe, iar în cursul lunii august au fost exportate 310 tone de carne şi 44 de tone de produse din carne.

Corduneanu a spus că în aceeaşi perioadă au fost exportate şi 540 de tone de produse lactate, iar în cursul lunii august fiind exportate 63 de tone de produse lactate în ţări din Comunitatea Europeană şi în ţări terţe precum Ucraina sau Republica Moldova.

El a mai spus că din ianuarie şi până în august inclusiv au fost însă importate 2136 de tone de carne doar din ţări ale Uniunii Europene, din care 448 de tone de carne au fost importate în cursul lunii august.

Totodată, în acelaşi interval de timp au mai fost exportate 382 de tone de substanţe nedestinate consumului uman.

Directorul executiv al DSVSA Suceava a explicat că exporturile pe piaţa intracomunitară şi în ţări terţe pot fi realizate doar de unităţile autorizate sanitar-veterinar, care au ştampilă ovală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: