8 focuri de armă trase pe urmele a doi traficanţi de ţigări

> La finele săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de aproape 100.000 lei

 Nu mai puţin de 8 focuri de armă au fost trase la finele săptămânii trecute, la graniţa de nord a judeţului, pe urma a doi traficanţi de ţigări de contrabandă, surprinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră suceveni. Duminică după-amiază, în jurul orei 16, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina s-au văzut nevoiţi să scoată pistoalele din tocuri, pe timpul desfăşurării misiunilor specifice pe raza localităţii Straja. Asta după ce au surprins două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase. “Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea celor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Drept urmare, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase 8 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale” se arată într-un comunicat al Biroului de presă din cadrul STPF Suceava. Contrabandiştii au reuşit până la urmă să scape, dar în zona intervenţiei, oamenii legii au descoperit 2 colete ce conţineau pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 46.000 lei. Tot pe parcursul zilei de duminică, un alt echipaj, din cadrul aceluiaşi sector, a descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Brodina, alte 8 colete ce conţineau ţigări. “Acestea urmau să fie transportate de către două persoane cu un autoturism de teren, care, la observarea patrulei poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au demarat în trombă” după cum mai arată sursa citată. În urma inventarierii produselor din tutun a rezultat o cantitate în valoare de aproape 47.000 lei. În ambele cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: