Careu

Spre a nu greşi generalizând (cum nu doar ziariştilor li se întâmplă…), nu toţi părinţii se pricep la ale şcolii; dar destui dintre ei sunt tare pricepuţi, argumentul lor irefutabil fiind acela că, nu-i aşa?, şi ei au trecut, mai mult sau mai puţin, prin şcoli, cu rezultate despre care fiecare în parte poate vorbi în fel şi chip. Aşadar, de aceea au opinii, încă din primele zile de an şcolar: că-s prea multe/ prea grele materiile, programul e încărcat, sunt prea multe schimbări de la un an la altul sau nu se schimbă absolut nimic ş.a.m.d. Copii destul de cuminţi şi ascultători, elevii trag cu urechea la opiniile ferme ale părinţilor şi le bagă la cap: şcoala pe care şi-o imaginează şi pe care o cunosc ei începe să semene cu tiparul însăilat de astfel de părinţi (învăţătorii şi profesorii sunt, oricum, „de partea cealaltă”) şuşotind chiar şi în careul festiv al lunii septembrie…

…În preajma acestui careu am sesizat în acest an şi un nou(?) trend. Un anume elev contemporan nu se impune în faţa colegilor doar prin garderoba proprie, prin telefonul inteligent (e bun şi pentru a înregistra audio-video cerinţele temelor pentru a doua zi!) şi limuzina din care descinde în faţa şcolii ci, măcar în prima zi, şi prin mămica ce l-a însoţit, în toaletă de ceremonie (în unele cazuri…, chiar de naşă!), proaspăt coafată, parfumată şi cu unghii ultimul răcnet. Aşa, spre a şti şi diriginta cu cine avem de-a face!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: