Circa 2.700 litri de combustibil, consum nejustificat la unităţile de asistenţă socială

Curtea de Conturi

> Camera de Conturi a constatat că din bugetul DGSAPC s-au făcut plăţi nelegale în sumă de peste 13.000 lei

 Depăşiri ale consumului de carburanţi au fost descoperite de controlorii Camerei de Conturi Suceava la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGSAPC). În urma controlului, auditorii au stabilit o abatere de 13.061,48 de lei, reprezentând plăţi nelegale aferente consumului nejustificat de carburanţi în cantitate de 2.694 litri peste nivelul aprobat prin hotărâre a Consiliului Judeţean.

Cauzele care au dus la abaterile constatate sunt, potrivit Camerei de Conturi, neaplicarea corespunzătoare, de către persoanele cu atribuţii, a dispoziţiilor legale, cât şi nerespectarea obligaţiei de încadrare în limita maximă a consumului, stabilită de ordonatorul principal de credite.

„Abaterea constatată cu privire la nerespectarea normei de consum lunar de combustibil are drept consecinţă efectuarea de plăţi nelegale în sumă de 13.061,48 de lei din bugetul DGSAPC. La prejudiciul estimat se adaugă majorările de întârziere care urmează a fi stabilite şi recuperate de entitatea audiată” se arată în Raportul de audit al Camerei de Conturi, audit efectuat în prima jumătate anului 2017, asupra conturilor de execuţie bugetară a Consiliului Judeţean.

Depăşirile cotei de combustibil stabilite prin HCJ nr. 197 din 13 noiembrie 2015 au fost depistate în cazul autovehiculelor DGASPC care deservesc unităţile publice subordonate Consiliului Judeţean. Camera de Conturi a verificat foile de parcurs, bonurile valorice de combustibil şi fişele de activitate zilnică aferente perioadei 1 ianuarie 2016 – 31 martie 2017. (AVA) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI