Lunile octombrie şi noiembrie aduc noi premiere la Teatrul „Matei Vişniec”

În această toamnă, actorii teatrului municipal sucevean vor mai pune în scenă încă două noi spectacole, dar vor juca şi piese pe care le-au pregătit în prima stagiune alături de regizorii Alexandru Bogdan, Alexander Hausvater şi Antonella Cornici.

„Stagiunea 2017-2018 va aduce publicului sucevean mai multe spectacole cu actori mai puţini, nu aşa cum v-am obişnuit până acum, ca toţi actorii trupei să joace în toate spectacolele. Sperăm să fie şi spectacole clasice, şi spectacole din dramaturgia contemporană, şi postmoderniste, în aşa fel încât să putem atinge dorinţele mai multor categorii de public” a declarat directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc.

Ea a arătat că programul lunii septembrie include şase spectacole de teatru, dintre care cinci producţii ale Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava şi un spectacol invitat, pentru copii.

Astfel, după premiera spectacolului „D’ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, sâmbătă, pe 16 septembrie, de la ora 19, pe scena teatrului sucevean se va juca „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Bogdan. Pe 23 septembrie, de la ora 19, este programată o nouă reprezentaţie a spectacolului „D’ale carnavalului”, în regia lui Tudor Lucanu, iar pe 27 septembrie, de la orele 11 şi 13, se va juca „Albă-ca-Zăpada”, de Fraţii Grimm, un spectacol invitat pentru copii, pus în scenă de Teatrul „Luceafărul” din Iaşi. Spectacolul „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, în regia lui Alexander Hausvater, se va juca pe 28 septembrie, de la ora 19, iar spectacolul „Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, se va juca pe 30 septembrie, de la ora 19.

Carmen Veronica Steiciuc a menţionat că trupa Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava participă pe 20 septembrie 2017 la Festivalul internaţional „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”, cu spectacolul „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, iar pe 11 octombrie actorii suceveni sunt invitaţi la Festivalul de Teatru de la Tulcea, cu spectacolul „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”.

Luna octombrie a acestui an aduce premiera spectacolului „Kebab”, de Gianina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan, iar în paralel se lucrează la producţia spectacolului „Trei surori” de Anton Cehov, în regia Catincăi Drăgănescu, a cărui premieră va avea loc la începutul lunii noiembrie.

„Pentru 20 octombrie, la două zile după 18 octombrie, când se sărbătoreşte «Ziua Internaţională a Luptei împotriva Traficului de Persoane», pregătim o premieră a spectacolului «Kebab», de Gianina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan, cu actorii Bogdan Amurăriţei, Răzvan Bănuţ şi Ioana Nechita, o actriţă colaboratoare de la Bucureşti. A treia premieră, «Trei surori», de Anton Cehov, este un proiect al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) cu o asociaţie din Bucureşti, în regia Catincăi Drăgănescu. Premiera va avea loc la începutul lunii noiembrie” a precizat Carmen Veronica Steiciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: