Licitaţia de 90 milioane lei pentru salubritatea menajeră a Sucevei, respinsă de patru ori

 > „Sper să avem un contract oficial, în urma acestei licitaţii care se bucură de mare interes, având în vedere valoarea mare şi perioada lungă de timp pe care se întinde” a precizat primarul Ion Lungu

 Primăria Suceava a obţinut avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) pentru organizarea unei noi licitaţii de atribuire prin delegare a serviciului de salubritate menajeră. Primarul Lungu spune că la respingerea documentaţiei instituţia de reglementare a invocat deficienţe privind discriminarea pe motive de dotare cu utilaje noi şi utilaje vechi, modul de calculare a duratei contractului, precum şi de stabilire a nivelului redevenţei.

„După o lungă bătălie, care a constat în întoarcerea de patru ori a documentaţiei, avem avizul ANRMAP. A trebuit să facem fundamentări, să refacem calcule; însă asta este, nu comentăm. Dar vreau să spun că la şedinţa Asociaţiilor Municipiilor din România primarii au spus că sunt licitaţii blocate de 7 luni de zile la ANRMAP” a precizat edilul-şef, arătând că modificările aduse vor fi supuse aprobării Consiliului Local, în şedinţa extraordinară de luni, 18 septembrie.

Valoarea contractului, pentru 12 ani, este de 83,82 milioane de lei. Investiţia vizează amenajarea a 30 puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale; a 100 platforme subterane cu câte patru eurocontainere şi a 100 platforme cu containere semiîngropate. În cadrul aceluiaşi program, locuinţele individuale vor fi dotate cu câte două pubele de câte 120 litri, pentru fracţia umedă şi fracţia uscată, anual urmând a fi achiziţionate şi montate 1.000 coşuri stradale de gunoi. Totodată, câştigătorul licitaţiei se obligă la amenajarea a două locuri de joacă pentru copii pe an.

„Este un nou început. Sperăm ca, de această dată, să ajungem la capăt cu încheierea contractului de salubritate menajeră, pentru că avem nevoie de modernizarea colectării deşeurilor menajere în municipiul Suceava. Sper să avem un contract oficial, în urma acestei licitaţii care se bucură de mare interes, având în vedere valoarea mare şi perioada lungă de timp pe care se întinde” a conchis Ion Lungu, primarul Sucevei.

Prima licitaţie pentru concesionare a avut loc pe 21 iulie 2015, la momentul respectiv soluţiile date de autorităţile contractante fiind contestate de fostul operator, Rosal Grup Bucureşti, la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi Curtea de Apel Suceava. Dată fiind această situaţie, Primăria a fost nevoită să anuleze licitaţia, fapt confirmat prin decizia CNSC nr. 9353 din 2 iunie 2016. Anterior, însă, pe 17 aprilie 2015, ca urmare a expirării contractului cu ex-prestatorul Rosal Grup, atribuirea pe o perioadă limitată a activităţii de salubritate menajeră s-a făcut, pe motiv de forţă majoră, către asocierea dintre Florconstruct şi Diasil Service, firme care asigură şi în prezent adunarea şi transportul gunoiului.

Serviciul scos la licitaţie cuprinde, printre altele, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, a celor provenite din activităţi comerciale, industriale, cât şi de la instituţii publice; colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor voluminoase adunate de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici; sortarea deşeurilor municipale, fracţia umedă şi fracţia uscată, în punctul de sortare înfiinţat de operator în municipiul Suceava, precum şi transportul deşeurilor reziduale rezultate din sortare la depozitul ecologic care urmează a fi deschis la Moara. (AVA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: