Cu spectacolul „D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Tudor Lucanu

Astăzi se deschide cea de-a doua stagiune a Teatrului „Matei Vişniec”

Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava deschide astăzi, de la ora 19, cea de-a doua stagiune teatrală cu premiera spectacolului „D’ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, în regia lui Tudor Lucanu. Debutul stagiunii teatrale 2017-2018 aduce astfel publicului o nouă variantă a clasicei comedii.

Directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că, de-a lungul timpului, „D’ale carnavalului” s-a bucurat de atenţia unor regizori ca Silviu Purcărete, Valeriu Moisescu, Ion Cojar sau Sică Alexandrescu şi s-a jucat pe numeroasele scene ale teatrelor din ţară. De asemenea, filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”, în regia lui Lucian Pintilie, se bazează pe acest text al marelui dramaturg.

Steiciuc a menţionat că publicul sucevean va avea ocazia de a vedea spectacolul „D’ale carnavalului” într-o nouă interpretare, cea a tânărului regizor Tudor Lucanu, de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

„Este o nouă viziune regizorală, o viziune insolită, care îi aparţine lui Tudor Lucanu, un regizor mult apreciat, nominalizat la Premiile UNITER, un tânăr de mare speranţă a teatrului românesc, cu peste 30 de spectacole regizate. Este un spectacol pe care sucevenii l-au aşteptat foarte mult, Caragiale fiind un autor care a fost deseori solicitat de publicul sucevean” a spus Carmen Veronica Steiciuc.

 „Mi s-a părut oportună această alegere, pentru că textele lui Caragiale vorbesc foarte mult despre societatea românească, despre ce trăim noi acum. Echipa pe care am construit-o aici, pentru acest spectacol, a fost o echipă bine pregătită, iar distribuţia s-a nimerit foarte bună pentru această piesă. Am lucrat destul de bine cu ei, ne-am înţeles bine şi cred că e o echipă tânără care poate să facă performanţă. Cred că mai au multe de arătat, multe de învăţat. A ieşit un spectacol pe care să-l jucăm cu plăcere şi să-l arătăm publicului din Suceava şi nu numai” a precizat Tudor Lucanu.

La rândul său, Irina Moscu, cea care semnează scenografia şi luminile spectacolului, absolventă a Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti şi doctor în arhitectură, a menţionat că se află la a doua colaborare cu regizorul Tudor Lucanu şi că are încredere că acest spectacol va fi primit cu braţele deschise de public, fiind presărat cu umor de la început până la final.

„Contextul în care se întâmplă acţiunea piesei este faimosul Centru Vechi al Bucureştiului, care acum câţiva ani era şantier, toate clădirile erau în construcţie, în renovări, străzile erau rupte, erau în plin proces de canalizare, de asfaltare, de salubrizare. În acest context murdar şi dărăpănat, totuşi lumea ieşea în oraş, bucureşteanul se gătea şi îşi punea pantofii cei mai buni ca să calce în noroi. Acesta este contextul în care l-am adus pe Caragiale, mi s-a părut un loc fructuos, în care se pot crea multe situaţii amuzante. Bineînţeles, există şi o urmă de abstractizare, sunt nişte sugestii vizuale” a spus Irina Moscu.

Carmen Veronica Steiciuc a mai precizat că durata spectacolului „D’ale carnavalului” este de o oră şi jumătate, iar cei care nu vor ajunge la premiera spectacolului din 14 septembrie, vor putea participa la următoarea reprezentaţie, programată pe 23 septembrie 2017, de la ora 19.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: