Actriţa Rebel Wilson a obţinut în instanţă daune de 3,7 milioane de dolari pentru defăimare

Actriţa de comedia australiană Rebel Wilson a câştigat în instanţă daune de 4,6 milioane de dolari australieni (3,7 milioane de dolari) după ce tribunalul competent a decis că o revistă internaţională a defăimat-o într-o serie de articole şi i-a provocat astfel pierderea unor roluri la Hollywood, relatează Reuters. Curtea supremă din Victoria a dispus ca Bauer Media să-i plătească lui Rebel Wilson, născută la Sydney, cunoscută în principal pentru rolurile sale din filmele „Pitch Perfect”, 650.000 de dolari australieni cu titlul de daune generale, inclusiv daune grave, plus 3.917.472 dolari australieni reprezentând daune speciale, cea mai mare despăgubire decisă vreodată într-un caz de defăimare în Australia. Judecătorul John Dixon a precizat că daunele grave sunt justificate de faptul că Bauer Media a decis să publice o serie de articole care pretindeau că Wilson a minţit în privinţa vârstei ei, a numelui ei real şi a unor evenimente din copilărie, chiar şi după ce a aflat că aceste alegaţii erau neadevărate. „Alegaţiile se bazau pe informaţii din partea unei surse care a solicitat plată şi menţinerea anonimatului”, a mai precizat judecătorul Dixon.

El a mai spus că Bauer Media a „ţinut povestea în viaţă mai multe zile” pentru a obţine profit, ştiind că informaţiile difuzate de revista sa Woman’s Day vor fi preluate şi de alte media de divertisment din lume, iar în consecinţă Wilson a ratat un număr de roluri în filme.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: