Zeci de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali pentru securizarea parcurilor şi a zonelor rău famate ale Sucevei

În perioada 6-10 septembrie, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de proximitate, jandarmi şi poliţişti locali au fost prezenţi în fiecare zi în parcurile din municipiul Suceava şi în alte zone predispuse la producerea de fapte antisociale.

 În anumite intervale orare, poliţiştii au discutat în parcuri cu zeci de persoane, despre ce-au de ştiut şi de făcut pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni şi au distribuit totodată materiale educative.

În echipe mixte, în alte intervale orare ale zilei, poliţişti de ordine publică ai Poliţiei Municipiului Suceava, Compartimentul Proximitate şi Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare, ai Biroului de Investigaţii Criminale şi ai Biroului Rutier, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava – Detaşamentul Mobil şi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Suceava, n-au scăpat din ochi zonele şi localurile pretabile la comiterea de fapte antisociale, respectiv zona Albina, zona Curcubeu, zona cartierului Obcini, zona Orizont, str. Jean Bart din cartierul Burdujeni, zona localurilor Bibliotecă, Studenţească, pe strada Alexandru cel Bun (la locul de joacă pentru copii), Parcul Central, Parcul Şipote, zona „Bebeluşul” de lângă de catedrală, în vecinătatea societăţii Mihalex de pe Mărăşeşti, Parcul Simion Florea Marian şi Parcul „3 bărboşi”.

Potrivit IPJ Suceava, au fost mobilizaţi în aceste acţiuni aproximativ 90 de lucrători ai IPJ, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale Suceava.

„Obiectivele acţiunii au fost prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, care se comit de regulă în zona parcurilor şi altor localuri de agrement; verificarea legalităţii măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei; identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanţe cu efect halucinogen şi luarea măsurilor legale, împotriva acestora; supravegherea şi monitorizarea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în această perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică; identificarea persoanelor străine de localitate care nu îşi justifică prezenţa pe raza de competenţă; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor; sancţionarea celor care încalcă prevederile legale; identificarea persoanelor care cerşesc sau care vagabondează şi induc un sentiment de insecuritate publică” a comunicat comisar Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Suceava.

Consecinţele

Din informaţiile Poliţiei, în cadrul acţiunilor organizate au fost legitimate 676 persoane, iar asupra a 114 s-a luat măsura avertismentului/ avertizării pentru diverse acte care încălcau normele de convieţuire socială.

Totodată, au fost controlate 52 vehicule, 53 bagaje şi au fost verificate 97 de obiective şi 17 agenţi de pază.

Din 120 de persoane străine de localitate legitimate, opt au fost conduse la sediul poliţiei pentru „interviuri” şi introducerea datelor personale în baza naţională de date a Poliţiei.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.720 lei, dintre care: la Legea 61/1991 – 16, în valoare de 1.500 lei, la OUG 195/2002 – 15, în valoare de 6.220 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: