Locatarii din zona Şcolii Generale Nr. 10 din Burdujeni reclamă:

Şi la începutul anului şcolar locul de joacă din zonă este un pericol pentru copii !

Locatarii arondaţi Asociaţiei de Proprietari „Baladei 3” sunt îngrijoraţi că şi la începutul anului şcolar locul de joacă amenajat în zona Şcolii Generale Nr. 10 este un pericol pentru copii.

Într-un comunicat de presă al Asociaţiei „Baladei 3” se arată că, în data de 14 mai 2012, în apropierea Şcolii Generale Nr. 10 din cartierul sucevean Burdujeni, a fost inaugurat un spaţiu de joacă pentru copii, amenajat de firma de salubrizare „Rosal”, în baza unui contract încheiat cu Primăria Municipiului Suceava, spaţiu care, potrivit directorului „Rosal” Suceava, Adrian Niculescu, ar fi costat 850 de milioane de lei vechi.

„Spaţiul de joacă în discuţie este unic prin amplasamentul său în proximitatea Şcolii Gimnaziale Nr. 10 Suceava, gazdă a 953 elevi, şi a Grădiniţei cu Program Prelungit «Prichindel» Suceava, gazdă a 386 elevi, potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice” se arată în comunicat.

Semnatarii arată că şi la debutul anului şcolar situaţia este „de netolerat”.

„Igienizarea reală a suprafeţei spaţiului de joacă este şi astăzi, 11 septembrie 2017, imposibil de realizat, copiii intrând frecvent în contact cu dejecţii animaliere şi deşeuri menajere! Gardul metalic a ruginit şi numeroase elemente sunt desprinse din punctele de sudură, iar împrejmuirea cu gard metalic cu vârfuri ascuţite, având ca element de susţinere stâlpi metalici şi borduri din beton, prezintă în continuare un risc major de accidentare pentru copii” se mai arată în comunicat.

Locatarii au transmis şi fotografii care, susţin ei, dovedesc dispreţul pe care Primăria Suceava îl manifestă faţă de copii, adică faţă de viitorul acestei localităţi, nemaivorbind de cheltuirea cel puţin nejustificată şi inoportună a sumelor încasate din taxele locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: