În luna august

Scădere cu 1,58% a înmatriculărilor de autovehicule noi

Numărul înmatriculărilor de autovehicule noi a scăzut, în august, cu 1,58% faţă de aceeaşi lună din anul anterior, până la 15.531 de unităţi, în această marjă doar remorcile, autovehiculele transport mărfuri şi mopedele/ motocicletele înregistrând procentaje pozitive, arată statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) publicată ieri.

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii august 2017, înmatriculările de autoturisme noi s-au situat la 12.001 exemplare, în scădere cu 3,30% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, anunţă Agerpres.

În acelaşi timp, în intervalul de referinţă, în funcţie de numărul unităţilor înmatriculate, cele mai multe solicitări au vizat mărcile: Dacia (3.923 exemplare, minus 6,04% faţă de august 2016), Volkswagen (989 unităţi, minus 11,54%), Skoda (895 unităţi, minus 8,11%), Renault (834 unităţi, minus 6,92%) şi Ford (803 unităţi, minus 5,37%).

Pe de altă parte, cea mai redusă frecvenţă a înmatriculărilor s-a înregistrat la modelele: mini (8 unităţi), Ford-CNG-Technik (7), Subaru (6), Alfa Romeo (5), Maserati (4), Bentley şi SsangYong (câte patru unităţi), Ferrari, Lada şi Tesla Motors (câte un exemplar).

Conform datelor DRPCIV, parcul auto naţional din România s-a majorat, în 2016, cu 6,21% faţă de anul anterior, depăşind 7 milioane de vehicule, din care peste 1,25 de milioane erau înmatriculate în Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: