PSD Suceava afirmă că ministrul Transporturilor şi-a anunţat „susţinerea totală” pentru legătura pe calea ferată între Cernăuţi şi Suceava

PSD Suceava a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine realizarea legăturii pe calea ferată între Cernăuţi şi Suceava.

În comunicat, departamentul de comunicare al PSD Suceava arată că în cadrul vizitei făcute de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a evaluat unele obiective şi a rezolvat unele probleme ce aparţin ministerului pe care îl coordonează.

PSD Suceava precizează că ministrul Transporturilor a inspectat situaţia lucrărilor pe DN 2 (între Suceava şi Fălticeni), DN 2E (între Spătăreşti şi Păltinoasa), DN 17B (între Vatra Dornei şi Chiril), DN 18 (sectoarele 3 şi 4 între Iacobeni şi limita cu judeţul Maramureş) – pentru care ministrul a dat asigurări că există finanţarea necesară, iar constructorul a garantat finalizarea lucrărilor până la finalul anului 2018). Ministrul a anunţat devansarea termenelor din Master Planul General de Transporturi cu privire la autostrada Târgu Mureş – Iaşi şi lansarea procedurii pentru proiectarea şi execuţia acestei lucrări până la sfârşitul acestui an, susţine PSD Suceava.

„De asemenea, ministrul Transportului şi-a anunţat susţinerea totală pentru realizarea legăturii pe calea ferată între Cernăuţi şi Suceava” se arată în comunicat.

Deschiderea unei legături pe calea ferată între Cernăuţi şi Suceava a fost solicitată de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, încă din luna iunie, iar după mai multe discuţii între partea română şi cea ucraineană, prin care s-au convenit aspectele legate de introducerea unei perechi de trenuri pe această rută, proiectul s-a blocat.

Reprezentanţii regiunii Cernăuţi au solicitat, prin Consulatul României de la Cernăuţi, o întâlnire în Vama Siret pentru reluarea discuţiilor şi deblocarea proiectului, iar ambasadorul Ucrainei la Bucureşti s-a pronunţat la Suceava pentru punerea în aplicare a acestui proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: