Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Debut de an şcolar sub semnul excelenţei

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, festivitatea deschiderii anului şcolar 2017-2018 a fost prezidată de domnul general de brigadă dr. Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca, şi domnul general de brigadă Gheorghe Nistor, şeful Direcţiei Domenii şi Infrastructuri. La tribuna oficială s-au mai aflat reprezentanţi ai conducerii MApN, cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, absolvenţi, părinţi şi prieteni ai elevilor.

La Câmpulung Moldovenesc, anul şcolar 2017-2018 a debutat sub semnul excelenţei actului educaţional promovat de Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”. Stau mărturie cele două rezultate de excepţie, medalia de aur la Olimpiada internaţională de geografie din Serbia şi media 10 obţinută de unul dintre absolvenţii promoţiei 2017 la bacalaureat, ambele pentru al doilea an consecutiv, dar şi cele peste 200 de premii şi distincţii dobândite în competiţiile şcolare de nivel judeţean, interjudeţean şi naţional.

În întâmpinarea viitoarelor realizări, s-au făcut eforturi pentru un mediu educaţional favorabil obţinerii performanţei, prin modernizarea spaţiilor de învăţământ şi cazare. De asemenea, în anul şcolar 2017-2018 va fi continuat proiectul de colaborare internaţională cu finanţare europeană Erasmus +, acţiunea KA2 şi există premise pentru accesarea a încă două proiecte cu finanţare externă.

Luni, 11 septembrie, elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au retrăit cu emoţie începutul de an şcolar, au pornit pe un nou drum, plin de experienţe interesante, examene, teste şi olimpiade. Vor fi sprijiniţi în tot acest demers de dascăli, instructori militari şi părinţi. „Bobocii”, aflaţi în flancul stâng al formaţiei, şi colegii lor din anii mai mari au participat la ceremonialul militar respectat de decenii pe platoul din faţa colegiului: trecerea în revistă a efectivelor, cuvântul de deschidere al comandantului colegiului, mesajul reprezentantului elevilor din clasele a IX-a şi al elevului plutonier adjutant, şi, la final, în aplauzele tuturor, defilarea subunităţilor.

În cadrul sărbătoresc al festivităţii, discursul lui Mariş Marius Cătălin, elevul cu media cea mai mare la admitere, a impresionat şi convins audienţa de emoţiile ce îi încearcă. De asemenea, în acelaşi cadru festiv, absolventul Găbrian Sebastian-Mihai a fost declarat şef al promoţiei 2017, „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100” şi premiat de comandantul colegiului şi de Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă”.

Domnul colonel dr. Teofil Ispas, comandantul colegiului, i-a asigurat pe părinţi că „suntem pregătiţi să oferim o educaţie de calitate şi coerentă, că am creat toate condiţiile necesare unui mediu educaţional propice obţinerii performanţelor şcolare de către copiii dumneavoastră, că există circumstanţe favorabile pentru ca aceştia să dobândească o pregătire ştiinţifică de excepţie, să-şi formeze o personalitate puternică şi distinctă, astfel încât la finalul studiilor liceale să acceadă cu succes la următorul nivel de formare profesională”.

Solemnitatea momentului a fost întregită de discursul domnului general de brigadă dr. Ovidiu Pop, absolvent al colegiului promoţia 1988, care a făcut apel la responsabilitate din partea elevilor şi cadrelor didactice pentru obţinerea performanţei, pentru păstrarea prestigiului Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”.

(ELENA JORA, responsabil relaţii publice; Foto: SBIERA LAURENŢIU)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI