Carte, cinste cui te-a scris

Cântare Unirii

Ilie Ibănescu Anemone îşi adaugă un nou volum de versuri zestrei sale scriitoriceşti – Flacăra Unirii (Ed. Lidana, Suceava, 2017). Cele o sută şi ceva de poeme au în general un mesaj patriotic manifest, nemijlocit: „Fiorul Unirii, fulger/ Ce trece prin inima/ Poporului meu./ Lumina tinerelor vlăstare/ De azi şi de mâine./ Iubirea de ţară/ E rouă de flori”. (Fulger, p. 21).

Autorul găseşte sprijin în păstrarea şi consolidarea lucrării Unirii mai degrabă în cei de dinainte, decât în cei de astăzi. Sunt invocaţi Burebista şi Decebal, dar mai ales Voievodul Ştefan: „Măria-ta, ascultă-mi ruga şi ia cu tine sabia sfântă,/ Pentru a lovi cumplit urgiile/ Aduse de barbare neamuri./ Românilor din Bucovina ta să le fii scut” (Doamne, p. 47).

În ultimele douăzeci de pagini din cele 120 ale volumului sunt adunate o sumă de texte, despre care autorul scrie că „sunt mărturii sfinte ale unor personalităţi despre istoria Neamului Românesc”. (D.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: