Angelina Jolie spune că nu a crezut niciodată că ar putea deveni regizoare

Actriţa laureată a unui premiu Oscar, Angelina Jolie susţine că nu intenţiona niciodată să treacă în spatele camerei, dar călătoriile sale în lume ca trimis special al ONU i-au deschis ochii asupra unor conflicte care au inspirat multe dintre cele mai recente filme ale sale, relatează Reuters. „Nu am crezut niciodată că aş putea regiza un film”, a declarat Angelina Jolie, la Festivalul internaţional de film de la Toronto, unde a fost difuzat filmul său despre genocidul cambodgian „First They Killed My Father” şi filmul afgan de animaţie „The Breadwinner”, pe care l-a produs. Jolie a spus că primul ei film important ca regizoare, pelicula din 2011 despre războiul din Bosnia „In the Land of Blood and Honey”, a fost inspirat de munca ei umanitară ca trimis special al Agenţiei ONU pentru refugiaţi. „Am vrut să învăţ mai mult despre războiul din fosta Iugoslavie. Fusesem în regiune şi călătorisem pentru ONU. Era un război pe care nu-l puteam înţelege… Nu a fost un scop în sine să devin regizoare”, a spus Jolie.

„Oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul anilor sunt cu adevărat eroii mei. Ceea ce este frumos la meseria de regizor este să-i susţii pe alţi oameni”, a adăugat ea.

Jolie, în vârstă de 42 de ani, care a câştigat în 2000 un Oscar pentru rol secundar feminin cu “Girl, Interrupted”, a negat că ar avea un statut de model pentru femei. “Am multe de învăţat şi am nevoie de modele eu însămi”, a spus ea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: