Sper că va veni ziua când şi în România vor fi preţuiţi mai mult cei care au o meserie de bază

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Suceava, unde a spus că cei care vor absolvi acest liceu vor avea o meserie de bază.

El a declarat că a ales să participe la deschiderea anului şcolar la această unitate şcolară şi pentru că aceasta e subordonată Consiliului Judeţean Suceava, instituţie care se ocupă de finanţarea unităţii.

Flutur a arătat că CJ Suceava a avut grijă ca unitatea să beneficieze de tot ceea ce este necesar, că aceasta funcţionează legal, având autorizaţie de funcţionare şi, mai ales, că unitatea a primit calificativul foarte bine din partea ARACIP.

„E o şcoală serioasă” a precizat Flutur.

El a subliniat că aceasta este o şcoală profesională şi a apreciat că s-a greşit că s-au cam eliminat şcolile profesionale în ultimii ani.

„Ne uităm că termini un liceu sau o facultate sau două şi nu ai o meserie de bază. De aici pleci cu o diplomă şi cu o meserie de bază, fie că vorbim despre domeniul lemnului, de textile, de pielărie, de mecanică. Sunt nişte câştiguri pe care le veţi avea toată viaţa. Sper că va veni ziua când şi în România vor fi preţuiţi mai mult cei care au o meserie de bază” a spus Flutur.

El a menţionat că important este că, după 4 ani, absolvenţii vor pleca la drum „nu cu două diplome şi nicio meserie, ci cu o meserie în buzunar”.

Flutur a spus că cei care studiază la această unitate au făcut o alegere bună şi le-a transmis să fie mândri de şcoala lor, care este o şcoală bună, cu peste 600 de elevi, peste 130 de cadre didactice şi multe ateliere.

Preşedintele CJ Suceava a asigurat cadrele didactice că va rămâne în parteneriat cu ei, că va răspunde nevoilor acestei unităţi şcolare şi a menţionat că va găsi resurse pentru finanţarea acesteia, deşi pentru ultima lună din an nu există încă finanţarea pentru şcolile speciale din judeţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: