Reîntâlnire după vacanţă

 De peste patruzeci de ani de când a luat fiinţă, Clubul „Femina” din Câmpulung Moldovenesc organizează pentru participante activităţi de unde acestea pleacă îmbogăţite cu informaţii.

Aşa s-a întâmplat şi în ziua de 5 septembrie a.c. când, întoarse din vacanţă, au avut bucuria să se reîntâlnească cu primarul municipiului, dl ing. Mihăiţă Negură. Primarul fusese în control la unităţile şcolare, în preajma noului an de învăţământ, spre a vedea în ce măsură acestea sunt pregătite să-şi primească elevii. Edilul ne-a informat şi pe noi despre cele constatate, menţionând că, din bugetul local, toate grădiniţele din oraş au fost modernizate şi dotate cu cele necesare pentru ca preşcolarii să aibă condiţii tot mai bune, noua grădiniţă cu peste o sută de locuri din zona stadion urmând a fi inaugurată peste câteva zile.

Primăria şi Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc s-au preocupat deopotrivă de şcolile generale şi liceale, care dispun de condiţii corespunzătoare pentru noul an de învăţământ, dar care vor beneficia şi în continuare de fonduri substanţiale pentru a fi renovate şi bine dotate.

Oaspetele clubului s-a referit şi la alte lucrări în curs de desfăşurare, cum sunt cele de la Biblioteca municipală şi de la sediul fostei primării, precum şi la cele aflate în pregătire pentru a fi reabilitate, ex. Muzeul „Arta Lemnului” sau alte unităţi culturale şi administrative. Participantele au fost de asemenea informate despre stadiul în care se află lucrările de la pârtia de pe Rarău, precum şi despre alte investiţii din bugetul local care vor contribui la înfrumuseţarea şi buna desfăşurare a localităţii.

Membrele Clubului, manifestându-şi mulţumirea pentru activitatea primarului şi Consiliului Local în acest scop, au venit şi cu unele propuneri, între care şi aceea de a se insista mai mult la organele centrale pentru a se rezolva problema transferului Casei de Cultură de la sindicate în administraţia Consiliului Local, pentru ca acest frumos edificiu să fie salvat de la distrugere.

Clubul şi-a reînceput activitatea, după vacanţă, prin păstrarea unui moment de reculegere pentru cele care de-a lungul anilor au plecat dintre noi. Printre acestea, Claudia Hafiuc, o membră activă a clubului, care a trecut la cele veşnice acum 7 ani şi care, împreună cu soţul său, prof. Constantin Hafiuc, s-au numărat printre animatorii de bază ai vieţii culturale a comunei Sadova, unde domiciliau.

Cele prezente în acea zi şi-au împărtăşit impresiile de vacanţă, au stabilit programul de viitor, dar s-au delectat şi cu momentele artistice oferite de două talentate membre ale clubului, poeta Lenuţa Peiu, care a citit din creaţiile sale tipărite şi învăţătoarea Felicia Oblezniuc, care a interpretat cu glasul său unic cântece religioase şi patriotice. Împreună cu toate membrele clubului, interpreta a cântat un mulţi ani pentru cele născute în perioada vacanţei şi în luna septembrie. Între acestea le-am aminti pe Agripina Zbranca, Lidia Arseniuc, Luminiţa Ignea, Otilia Sfarghiu, Maria Loică, Livia Lateş, Viorica Bilinschi, Sevastiana Balan, Mariana Lungu, Elena Mândrilă şi, nu în ultimul rând, pe venerabila şi deosebit de preţuita membră a clubului, doamna Aurelia Bolohan, care, la cei 93 de ani pe care-i împlineşte în această lună, continuă să fie pentru noi un exemplu de vivacitate şi optimism.

ARTEMIZIA IGNĂTESCU,

preşedinta Clubului „Femina” Câmpulung Moldovenesc

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: