Gimnastică, Cupa Mondială

Medalii de aur pentru Cătălina Ponor, la bârnă, şi Marian Drăgulescu, la sărituri

Gimnaştii români Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu au cucerit medalii de aur la bârnă şi, respectiv, sărituri, tripla campioană olimpică de la Atena adjudecându-şi şi medalia de argint la sol, în cadrul concursului de Cupă Mondială de la Szombathely (Ungaria), notele obţinute de amândoi ilustrând un progres în ceea ce priveşte dificultatea şi acurateţea execuţiei exerciţiilor.

Astfel, la primul aparat al reuniunii, Marian Drăgulescu a reuşit o săritură care îi poartă numele aproape perfectă, fiind notat de brigada de la execuţie cu 9,400, cu un total de 15,000, iar la a doua săritură a primit 14,566, media foarte bună, de 14,783 puncte, asigurându-i detaşat primul loc.

De asemenea, cu medalia de aur a fost recompensată şi Cătălina Ponor, exact la aparatul care a urmat în program, bârna, unde, cu 13,933 (dificultate 5,6, execuţie 8,333), gimnasta română a ocupat prima poziţie a podiumului. La sol, Cătălina Ponor s-a clasat pe locul secund, cu 13,566, după canadianca Brooklyn Moors.

O comportare meritorie au avut în această a doua zi a finalelor şi ceilalţi sportivi români calificaţi în această fază a concursului de Cupă Mondială: Maria Holbură a fost a IV-a la bârnă, cu 12,266, Vlad Cotuna, tot pe locul 4 la paralele, cu 14,400, iar Cristian Băţagă a fost al cincilea la sărituri, cu 13,933.

Sâmbătă, în prima zi a finalelor, Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint la sol.

Pentru gimnaştii noştri urmează concursul de Cupă Mondială de la Paris, săptămâna viitoare, după care pleacă la Mondialele de la Montreal, competiţie al cărei ambasador a fost desemnat, de organizatori şi de Federaţia Internaţională de Gimnastică, Nadia Comăneci, eroina Jocurilor Olimpice 1976 din oraşul canadian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: