PSD Suceava 2020

Salina Cacica lucrează 13 zile pe lună!

 Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat la Câmpulung Moldovenesc că Salina Cacica nu funcţionează la adevăratul potenţial şi că urmează să fie găsite soluţii pentru a intra în parametrii normali, dar că vor fi făcute investiţii şi în ceea ce priveşte zona de exploatare turistică a obiectivului.

„Am avut o întâlnire cu conducerea Salinei Cacica şi am discutat despre problemele cu care se confruntă. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct la Salina Cacica”, a spus Fifor într-o conferinţă de presă.

El a arătat că la Salina Cacica s-a desfăşurat un program de retehnologizare din fonduri europene.

„Salina ar trebui să producă la o anumită capacitate pentru a putea să se încadreze în cerinţele acestui program de finanţare. Din păcate, în momentul de faţă nu reuşim să îndeplinim parametrii aceştia şi va trebui să facem o analiză cât se poate de serioasă a situaţiei în care se află salina în momentul de faţă”, a spus ministrul.

Fifor a subliniat că mesajul Ministerului Economiei este că doreşte să dezvolte această activitate a Salrom şi nicidecum să pună exploatarea în conservare sau să o închidă. „Dezvoltăm exploatarea de la Cacica şi nicidecum nu ne gândim să conservăm sau să închidem”, a spus Fifor. El a arătat că a fost dezamăgit de partea de exploatare turistică a Salinei Cacica. „Eu cred că salina are potenţial mult mai mare. Din păcate nu este pusă în evidenţă aşa cum ar trebui. Vom găsi soluţii pentru investiţii astfel încât să se investească în modernizarea părţii de exploatare turistică”, a spus Fifor.

El a adăugat că are credinţa că se pot face lucruri foarte bune la salină. „La exploatarea industrială această facilitate nu e pusă în valoare aşa cum ar trebui să fie. Avem o sare cu o puritate extraordinară. Pe perioada cât a durat retehnologizarea, salina a ieşit din circuitul productiv, fapt a cauzat pierderea unui tronson de piaţă foarte important şi se pare că nu reuşim să regăsim ritmul acesta”, a spus Fifor.

Ministrul a menţionat că cei din conducerea Salrom urmează să gândească altfel strategia de punere pe piaţă a produselor de la salină. „Cred că pot fi găsite soluţii astfel încât salina să reintre la nivelul său de producţie. Când lucrezi 13 zile pe lună nu ai cum să fii competitiv pe piaţă”, a spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: