PSD Suceava 2020

Peste 250 de participanţi la cea de-a treia ediţie a Crosului Sucevei

Sâmbătă, 9 septembrie, a avut loc cea de-a treia ediţie a evenimentului sportiv „Crosul Sucevei”, organizat de Primăria municipiului Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene de Atletism Suceava, peste 250 de persoane au participat la această ediţie a Crosului Sucevei.

Startul competiţiei a fost dat din faţa Casei de Cultură Suceava, traseul fiind compus dintr-o singură buclă, pe următoarele străzi: Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul/ Aleea Anastasie Crimca, Policlinică, Ştefan cel Mare, Ana Ipătescu, Giratoriu – Mc Donald’s, Nicolae Bălcescu.

 Traseul a fost semnalizat prin benzi de delimitare (garduri/ balize de semnalizare amplasate la intersecţiile cu diverse străzi adiacente) şi a fost supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului.

Participanţii au fost împărţiţi pe cinci grupe de vârstă, masculin şi feminin, după cum urmează: 8-13 ani fete – distanţă de alergare 2000 de metri; 8-13 ani băieţi – distanţă de alergare 2000 de metri; 14-18 ani junioare – distanţă de alergare 2500 de metri; 14-18 ani juniori – distanţă de alergare 2500 de metri; 19-39 ani feminin – distanţă de alergare 2500 de metri; 19-39 ani masculin – distanţă de alergare 2500 de metri; 40-49 ani feminin – distanţă de alergare 2000 de metri; 40-49 ani masculin – distanţă de alergare 2000 de metri; peste 50 ani feminin – distanţă de alergare 2000 de metri; peste 50 ani masculin – distanţă de alergare 2000 de metri.

Printre participanţii la „Crosul Sucevei” s-a aflat şi viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, acesta fiind la prima participare la cros.

„Importantă e mişcarea, să aducem lumea să facă mişcare. Mă bucur că au venit în special copii, ei sunt cei mai activi. În partea opusă, peste 40 de ani, văd cam puţini concurenţi, cu toate că, în oraş, sălile de forţă, sălile de sport, sunt pline de persoane peste 40 de ani. Probabil nu le place genul acesta de mişcare în exterior”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache.

El a menţionat că în tot timpul anului încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos şi să facă câteva exerciţii fizice înainte de a merge la serviciu şi a transmis sucevenilor să facă mişcare pentru a se menţine sănătoşi.

Toţi participanţii la cros au primit tricouri, iar câştigătorii – medalii, cupe şi rucsacuri.

Pentru realizarea acestui eveniment sportiv Primăria Suceava a alocat 50.000 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: