Mulţumită poliţiştilor, va merge cu bicicleta la şcoală

> Beneficiara cadoului este o fetiţă de 12 ani din Stroieşti

 Dorinţa unei copile de 12 ani de a merge în continuare la şcoală în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă familia din care provine, dar şi a distanţei destul de mari de la locuinţă până la unitatea educaţională a înmuiat inimile poliţiştilor suceveni, luptători declaraţi împotriva abandonului şcolar. Aceştia nu au putut rămâne indiferenţi în faţa unui exemplu de urmat pentru mulţi alţi copii şi au sărit imediat în sprijinul fetei iubitoare de carte. Pe parcursul săptămânii trecute, lucrătorii IPJ Suceava i-au făcut o vizită minorei şi nu au mers cu mâna goală. Poliţiştii i-au dăruit acesteia o bicicletă, însoţită de cască de protecţie şi vestă reflectorizantă. Fata, domiciliată pe raza comunei Stroieşti, provine dintr-o familie cu posibilităţi financiare reduse. „Minora locuieşte la periferia localităţii, iar bicicleta îi va permite să ajungă la şcoală şi să îşi continue studiile” ne-a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 În paralel au fost derulate patru zile de controale în rândul bicicliştilor

Debutul noului an şcolar aduce şi o prezenţă mai mare în traficul rutier a celor care se deplasează cu ajutorul mijloacelor cu două roţi. Tocmai de aceea, pe lângă acţiunile derulate anterior, poliţiştii suceveni au fost preţ de patru zile, din nou, cu ochii pe biciclişti. Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru a vedea dacă acţiunile de informare au dus la creşterea gradului de responsabilitate a bicicliştilor, spun oamenii legii. Astfel, încă 50 de veste reflectorizante şi-au găsit noi proprietari şi au fost derulate activităţi de informare cu peste 500 de participanţi la trafic. Din păcate, în ciuda atenţionării cu privire la pericolele la care se expun, dar şi cu privire la cuantumul amenzilor aplicabile, bicicliştii şi conducătorii de mopede au fost surprinşi încălcând legislaţia şi punându-şi viaţa în pericol. Tocmai de aceea, acolo unde s-a impus, au fost date şi amenzi. Aproape 150 de sancţiuni contravenţionale s-au văzut nevoiţi oamenii legii să completeze, valoarea totală a acestora apropiindu-se de 50.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: