Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan îi cere explicaţii ministrului Educaţiei:

De unde pot primi primăriile fonduri pentru reabilitarea şcolilor?

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a cerut, printr-o interpelare adresată ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ca acesta să spună care sunt fondurile pe care le pot accesa primăriile din ţară pentru a reabilita şcolile.

„În condiţiile în care bugetele administraţiilor publice locale au fost împovărate, în ultimul an, cu tot mai mult cheltuieli curente, fără un transfer suplimentar de resurse financiare de la bugetul de stat, vă rog să precizaţi care va fi sursa de finanţare pentru reabilitarea reţelei şcolare din România?” a întrebat Bălan.

Totodată, Ioan Bălan îl întreabă pe ministru – ţinând cont de oportunitatea realizării de investiţii publice importante din resurse financiare europene – dacă a elaborat o propunere de axă de finanţare, din aceste fonduri, pentru reabilitarea reţelei şcolare.

În aceeaşi interpelare, deputatul sucevean i-a solicitat lui Liviu Pop să precizeze care este numărul unităţilor de învăţământ din judeţul Suceava care vor începe anul şcolar fără autorizaţii sanitare sau avize ISU.

Totodată, ministrul ar trebui să spună care este numărul de posturi ocupate în anul şcolar 2017/2018 de suplinitori necalificaţi în judeţul nostru, dar şi care este nivelul salariului mediu net în învăţământul preuniversitar în anii 2015, 2016, 2017, pentru fiecare categorie de personal didactic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: