Înscrieri la „facultatea de poliţişti locali”

Până pe 14 septembrie, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a „Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava face înscrieri la programul de studii de Poliţie Locală, oferind un total de 50 de locuri, respectiv 15 la buget şi 35 cu taxă. Potrivit USV, noul program nu se suprapune peste cerinţele structurilor de la facultăţile militare, la admitere nefiind impuse condiţiile restrictive cu privire la înălţime, probe sportive şi altele. În schimb, solicitate, conform criteriilor specifice interne, sunt adeverinţa medicală eliberată de medicul de familie şi electrocardiograma. „Absolvenţii programului de studii Poliţie Locală vor avea multiple posibilităţi de afirmare profesională şi pot beneficia de o salarizare motivantă” subliniază conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Absolvenţii programului de studiu de Poliţe Locală pot activa în baza Legii nr. 155/2010, în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în domenii precum ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice; disciplina în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor.

Noul program de studii de licenţă al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a fost confirmat prin HG nr. 615/2017 pentru privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor şi programelor de studii universitare pentru anul universitar 2017-2018. (AVA)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI