Discuţii despre dezvoltarea turismului între Suceava şi Podkarpackie

 > Se are în vedere posibilitatea deschiderii unei curse aeriene Suceava – Rzeszow – München

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, miercuri, la Krynica, cu mareşalul voievodatului Podkarpackie din Polonia, Wladyslaw Ortyl, despre dezvoltarea turismului între cele două zone, dar şi despre posibilitatea deschiderii unei curse aeriene Suceava – Rzeszow.

Flutur a spus că, la întâlnirea prilejuită de împlinirea a 5 ani de cooperare între Suceava şi Podkarpackie, a discutat cu mareşalul voievodatului polonez despre un infotur al operatorilor în turism din Suceava care să viziteze voievodatul Podkarpackie, dar şi ca agenţii de turism din Podkarpackie să viziteze judeţul Suceava.

„Cândva, turiştii polonezi erau pe primul loc în Suceava, iar acum sunt pe locul 4, în faţă fiind turiştii din Germania, Austria şi Spania” a spus Flutur.

Totodată, el a declarat că a fost discutată şi deschiderea de curse aeriene între Suceava şi Rzseszow.

„Rzseszow are un aeroport modern şi am vorbit despre aeroportul nostru. Ei operează în multe direcţii în Europa şi am vorbit despre deschiderea discuţiilor despre curse Suceava – Rzeszow, chiar sezoniere, pentru turişti, sau cu escală Suceava – Rzeszow – Londra sau München, ei având foarte mare trafic spre Marea Britanie şi spre Germania” a spus Gheorghe Flutur.

Cei doi oficial au convenit să coopereze şi în ceea ce priveşte moştenirea culturală comună.

„Civilizaţia huţulilor din Polonia, Slovacia, Ucraina şi România este o temă comună pe care să o punem în valoare în perioada imediat următoare” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai spus că s-a discutat, de asemenea, despre schimburi de experienţă în programele transfrontaliere cu Ucraina şi sprijinirea părţii ucrainene, atât din partea Podkarpackie, cât şi a Sucevei, pentru paşii pe care ucrainenii vor să îi facă în perioada următoare, fiind vizate deschiderea de puncte de frontieră, modernizarea de drumuri spre puncte de frontieră, proiecte pe situaţii de urgenţă, pe educaţie sau integrarea minorităţilor.

Suceava şi Podkarpackie intenţionează să realizeze schimburi de experienţă în domeniul cultural, al minorităţilor, civilizaţiei tradiţionale, gastronomie, meşteşuguri, muzică, dans, film, fotografie şi sport, a mai declarat Flutur.

Voievodatul Podkarpackie are în componenţă 21 de judeţe, 159 de comune, cuprinzând 2,1 milioane de locuitori.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI