Primarul Ion Lungu:

Proiectul unei grădiniţe în curtea Şcolii Nr.9 a fost abandonat pentru că se putea ajunge la blocarea Axei 4 de finanţare prin POR

> Consilierii care s-au opus să vină cu soluţia pentru alt amplasament pe domeniul public, solicită edilul-şef

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că proiectul pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit, cu fonduri europene, în curtea Şcolii Gimnaziale Nr.9 din cartierul Obcini a fost abandonat mai ales că, în condiţiile în care se ajungea cu reclamaţiile la Comisia Europeană, exista riscul ca întreaga Axă 4 de finanţare prin POR să fie blocată.

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că a avut o discuţie la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), autoritatea de management în ceea ce priveşte proiectele europene, privind proiectul grădiniţei din cartierul Obcini, care este în strategia de dezvoltare a municipiului Suceava.

Primarul a arătat că reprezentanţi ai ADRNE au sugerat să fie abandonată ideea de a se mai face grădiniţă în curtea şcolii, pentru că este riscant, mai ales că unii dintre profesorii nemlţumiţi ar putea contesta la Comisia Europeană şi se riscă blocarea Axei 4 de finanţare.

„Varianta de a mai face o grădiniţă în Obcini cu fonduri europene în curtea Şcolii Nr. 9 este exclusă” a spus Ion Lungu.

El consideră că întreaga situaţie a fost o manipulare regizată de Constantin Mărgineanu, fostul director al Şcolii Nr. 9, care se consideră „tatăl” Şcolii Nr. 9, dar care nu a avut nici măcar o majoritate care să îl susţină în cadrul şcolii.

Lungu a mai arătat că Mărgineanu i-a reproşat că nu l-a luat consilier personal la Primărie în 2013, când era în dizgraţie la PSD, şi că, la vremea respectivă, a fost preferat Vasile Ilie.

„A fost sută la sută manipulare. Situaţia este riscantă ca să mai continuăm această dezbatere cu proiectul în curtea şcolii” a spus Ion Lungu.

Primarul a mai declarat că dacă cei 11 consilieri locali care au votat împotriva proiectului au o variantă, mai puţin de teren privat, pe domeniul public, pot iniţia un proiect de hotărâre.

„Eu, ca primar, îi asigur că voi face expunerea de motive, iar dacă este o variantă fezabilă fac lobby la consilierii PNL şi o votăm. Nu avem orgolii” a spus Lungu.

El consideră că sunt specialişti în PSD Suceava care ştiu situaţia, în special liderul de grup, Vasile Mocanu, care este specialist în domeniul cadastrului şi ştie bine cum se pot realiza astfel de proiecte.

„Dacă cei 11 consilieri au o variantă, îi asigur de toată colaborarea mea” a spus Lungu, care a subliniat că exclude achiziţia de teren.

Primarul a reproşat celor care l-au acuzat că nu a achiziţionat unele imobile aflate la vânzare că a preferat să crească patrimoniul municipiului fără să plătească, exemplificând cu cinematografele Modern şi Arta, dar şi cu 17 ha de teren transferate în administrarea municipiului.

„Cât sunt primar nu cumpăr terenuri” a precizat Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI