Primarul Ion Lungu deschide anul şcolar la 13 unităţi de învăţământ

> „Aşa s-a întâmplat, în al treisprezecelea an de mandat voi merge la 13 şcoli” a declarat şeful executivului municipal

 Aflat le cel de al patrulea mandat la conducerea Primăriei municipiului Suceava, primarul Ion Lungu a anunţat că va participa, pentru a 13 toamnă consecutiv, la deschiderea oficială a anului şcolar în reşedinţa de judeţ. Lungu a precizat că luni, pe 11 septembrie, va da curs invitaţiilor conducerilor a 13 unităţi de învăţământ preşcolar, şcolar, liceal şi gimnazial.

„Conform tradiţiei, voi participa la deschiderea noului an şcolar. Aşa s-a întâmplat, în al treisprezecelea an de mandat voi merge la 13 şcoli” a declarat şeful executivului municipal.

Lungu anunţat că va lua parte la ceremoniile de la şcolile gimnaziale nr. 11, nr. 6, nr. 10, nr.7, nr.8, nr.3, „Filadelfia”, la colegiile naţionale „Petru Rareş”, „Spiru Haret”, „Petru Muşat”, la Liceul cu Program Sportiv, precum şi la grădiniţele cu program normal din cartierul Obcini şi „Gulliver” din cartierul George Enescu.

Deşi nu a precizat dacă a fost invitat, edilul-şef a spus că nu va merge la Şcoala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini, ai cărei profesori şi elevi au protestat în şedinţa Consiliului Local, arătând cartonaş roşu iniţiativei primarului de a ridica o grădiniţă cu program prelungit în curtea unităţii de învăţământ.

„Probabil vor să-mi dea cartonaş roşu şi acolo. Nu am nimic cu Şcoala Nr. 9, am avut o colaborare bună acolo, inclusiv cu fostul director Constantin Mărgineanu, şi am toată stima pentru personalul şcolar” a subliniat Ion Lungu, adăugând că de la bugetul local au fost acordaţi bani pentru autorizarea pe linie de protecţie la incendii a acestei şcoli, însă, din păcate, până la această dată acest lucru nu s-a materializat. (AVA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: