Tribunalul Suceava, cel mai tare din ţară în lupta cu contrabanda

> Clasamentul a fost întocmit pe baza unui studiu realizat de Asociaţia InfoCons

Judecătorii suceveni s-au dovedit pe parcursul anului trecut cei mai harnici în ceea ce priveşte lupta cu fenomenul contrabandei, iar Tribunalul Suceava ocupă poziţia fruntaşă în clasamentul pe ţară. Asta după ce în 2016 a înregistrat 125 dosare penale ce vizează activităţi de contrabandă, finalizând 48 dosare; alte 77 fiind încă în lucru.

Clasamentul a fost întocmit în baza unui studiu realizat de Asociaţia InfoCons şi susţinut de British American Tobacco în cadrul campaniei „Stop Contrabanda! Ia atitudine”. Acesta evaluează rezultatele din 2016 ale acţiunilor desfăşurate de principalele autorităţi implicate în combaterea fenomenului de contrabandă.

„Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de reprezentanţii Asociaţiei „InfoCons” autorităţilor vizate” după cum se arată într-un comunicat.

Campania „Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului traficului cu ţigări de contrabandă, cât şi cu privire la eforturile autorităţilor statului român pentru stoparea acestui fenomen. „Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat şi limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată şi altor activităţi infracţionale, putând reprezenta chiar şi o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste” se mai arată în comunicat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI