Ion Lungu:

Proiectul legii prin care pădurea din zona Cetăţii de Scaun şi pădurea Zamca vor putea fi transferate la Primărie a fost depus la Parlament

> Legea este susţinută şi de Asociaţia Municipiilor din România

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, luni, de la Bucureşti, că a fost depus la Parlament proiectul de lege privind trecerea unor suprafeţe de fond forestier din domeniul public al statului RNP – Romsilva în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale.

El a mulţumit tuturor parlamentarilor de Suceava care au semnat proiectul.

Ion Lungu a mai arătat că a prezentat în Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România acest proiect de lege, care este susţinut şi de Asociaţia Municipiilor din România pe agenda parlamentară din această toamnă.

„Sper, ca urmare a aprobării acestei legi, să putem transfera gratuit la Primărie suprafeţe de pădure din zona Cetate şi pădurice Zamca” a adăugat Ion Lungu.

Primarul anunţase la mijlocul lunii august că a fost finalizat proiectul de lege prin care suprafeţe de pădure din apropierea localităţilor să poată fi transferate în administrarea autorităţilor locale ca păduri-parc, subliniind că nu se vor permite dezvoltări imobiliare, ci doar investiţii pentru agrement.

Lungu a spus atunci că parlamentarii liberali suceveni au finalizat proiectul de lege privind trecerea unor suprafeţe de fond forestier din grupa 1 funcţională vegetativă forestieră cu funcţie specială de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea RNP Romsilva în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora.

El a subliniat că în acest proiect se prevăd şi amenajările care se vor putea face în pădurile-parc, respectiv realizarea de alei din materiale ecologice, realizarea de piste pentru biciclete, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, construcţii de agrement din lemn.

„Să nu se gândească cineva că acolo facem dezvoltări imobiliare” a precizat Lungu.

Primarul a menţionat că proiectul de lege este un proiect general, pentru că, dacă era elaborat doar pentru situaţia din Suceava năştea pasiuni.

„Aşa este un proiect care, practic, acţionează şi pentru alte localităţi care au astfel de situaţii, păduri-parc, iar eu sper să reuşim ca acest proiect să fie transformat în lege şi să intrăm cât mai repede în administrarea unei suprafeţe de 50 ha în parcul Şipote şi a peste 100 ha în zona Zamca” a conchis primarul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI