Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava Viorel Seredenciuc

Lucrările de modernizare a drumului Dărmăneşti – Suceava – Dolhasca – Iaşi se vor realiza în termen de 2 ani

Vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Serdenciuc a declarat, marţi, că modernizarea drumului Dărmăneşti – Suceava – Dolhasca spre Iaşi se va realiza în decurs de 2 ani.

Prin proiect se va moderniza DJ 208 de la limita cu judeţul Iaşi la Budeni – Dolhasca, DJ 208 A Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca, DJ 209 C Suceava – Frumoasa – Liteni şi DJ 209 D Liteni – Stroieşti – Costâna – Dărmăneşti.

Seredenciuc a declarat că, după semnarea contractului de finanţare, urmează execuţia proiectului tehnic pentru ambele tronsoane din ambele judeţe, Iaşi şi Suceava.

El a arătat că proiectarea este comună pentru ambele judeţe şi că urmează să fie organizată licitaţia pentru desemnarea firmei, caietul de sarcini fiind elaborat.

Seredenciuc a spus că proiectul tehnic trebuie să fie realizat în termen de două luni de la desemnarea firmei care îl va executa şi a estimat că acesta va fi finalizat în luna decembrie.

Ulterior vor fi organizate licitaţii pentru execuţia lucrărilor în fiecare judeţ.

În judeţul Suceava, potrivit lui Seredenciuc, lucrarea va fi împărţită în patru tronsoane, pentru care se vor organiza licitaţii pentru stabilirea firmelor care vor executa lucrările.

El şi-a exprimat încrederea că procedurile de selecţie se vor finaliza la sfârşitul primăverii anului viitor, apoi urmând să fie începute efectiv lucrările de modernizare.

De la semnarea contractelor de execuţie, lucrările ar urma să fie încheiate în termen de 24 de luni, a precizat vicepreşedintele CJ Suceava.

Proiectul, finanţat de Uniunea Europeană prin POR 2014-2020, are o valoare totală de 327 de milioane de lei, din care 299,2 milioane de lei este asistenţă financiară nerambursabilă. Pentru lucrările din judeţul Suceava fondurile nerambursabile se ridică la 136,9 milioane de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI