Firmele de pe şantierele Sucevei, plătite la scadenţa dărilor datorate de populaţie şi agenţii economici

> „Aşteptăm sfârşitul lunii septembrie pentru a mai încasa ceva din taxele şi impozitele sucevenilor” spune viceprimarul Lucian Harşovschi, reamintind că după expirarea termenului se percep penalităţi > Aşteptate de săptămâni bune sunt şi cele 7,3 milioane lei din programul „Termoficare 2006-2020”, precum şi decontările aferente proiectului de modernizare cu fonduri elveţiene a sistemului de iluminat public

 Primăria Suceava caută bani pentru achitarea contravalorii lucrărilor efectuate de firmele de construcţii angrenate în investiţiile de pe raza municipiului. Viceprimarul Lucian Harşovschi a promis ieri, în cadrul şedinţei săptămânale de analizare a stadiului intervenţiilor de pe şantierele din oraş, că banii datoraţi vor ajunge negreşit la constructori, mai ales că, la finele acestei luni, expiră şi termenul până la care populaţia şi agenţii economici trebuie să-şi onoreze dările către bugetul municipal.

„Aşteptăm sfârşitul lunii septembrie pentru a mai încasa ceva din taxele şi impozitele sucevenilor. Trebuie spus clar, este a doua rată, după care se pot aplica penalităţi celor care nu îşi plătesc taxele şi impozitele” a arătat adjunctul şefului executivului sucevean.

Harşovschi precizează că aşteptată este, însă, suma de 7,3 milioane de lei din programul „Termoficare 2006-2020”, Ion Lungu, şeful administrativului aflându-se în Bucureşti, pentru a cere deblocarea fondurilor necesare plăţii lucrărilor efectuate până acum de constructorul Consix Bucureşti.

O parte din aceste şantiere vor fi finalizate, iar altele vor fi conservate

Hotărârea de guvern prin care s-a aprobat disponibilizarea banilor a fost dată în urmă cu aproximativ două luni, după care s-a semnat contractul de finanţare, iar recent s-a obţinut şi avizul ANRE. Autorităţile locale datorează 4 milioane de lei firmei Loial Impex, care intervine la modernizarea cu lămpi LED a sistemului de iluminat public, suma reprezentând decontări din fonduri elveţiene nerambursabile operate cu întârziere. Cu plata la zi, municipalitatea se află către societatea Victor Construct Botoşani, care amenajează zona de agrement „Tătăraşi”, şi cu execuţie ce va fi dată gata, conform promisiunilor, la finele lunii în curs. De altfel, aceeaşi firmă s-a angajat ca, până la sfârşitul anului, să termine şi cele 80 de noi locuinţe ANL de pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

Harşovschi a mai arătat că asfaltarea străzii Constantin Moraru din Iţcani va fi dusă la capăt în această săptămână, iar pe strada Lev Tolstoi din Burdujeni se lucrează la canalizarea pluvială.

„Suntem contra cronometru, pentru că deja vremea miroase a toamnă. Acum e cald, apoi e frig, dar eu zic că o parte din aceste şantiere vor fi finalizate, iar altele vor fi conservate, la finele lunii noiembrie, sperăm noi” a punctat Lucian Harşovschi. (AVA)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI