Cea mai amplă campanie derulată de poliţiştii suceveni vizând bicicliştii s-a lăsat cu daruri, dar şi amenzi

> Timp de 3 zile, participanţii pe două roţi la traficul rutier au intrat în colimatorul oamenilor legii

Preţ de 3 zile, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi agenţi din cadrul posturilor şi secţiilor de poliţie din zona Marginea, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Dorneşti, Volovăţ, Vicovu de Jos au organizat şi desfăşurat cea mai amplă campanie, derulată până acum, de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor, pe DN 2H, DN 2K, DJ 208A, DN 2E, ca şi pe drumurile adiacente.

Potrivit informaţiilor obţinute de la Compartimentul de informare publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „au fost distribuite peste 60 de veste reflectorizante şi au fost derulate activităţi de informare cu peste 500 de participanţi la trafic. Din păcate, au fost în continuare depistaţi şi biciclişti care îşi pun viaţa în real pericol circulând cu biciclete care nu sunt echipate corespunzător. Mai mult, au fost identificate cazuri în care adulţi îşi transportau copiii pe cadrul bicicletei, încălcând legislaţia şi punând în pericol integritatea corporală a acestora”. În paralel, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru a vedea dacă aceste acţiuni au dus la creşterea gradului de responsabilitate a bicicliştilor, poliţiştii au organizat şi o acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă legislaţia specifică. Şi uite aşa, pe lângă cadouri, campania a adus şi amenzi. În total, 192, după cum spun poliţiştii, amenzi a căror valoare totală depăşeşte 61.000 lei.

 De la începutul acestui an, pe raza judeţului Suceava au avut loc 24 de accidente rutiere grave cu implicarea bicicliştilor, în 17 dintre acestea vina fiind exclusivă a conducătorilor de biciclete. Din păcate, în urma acestor accidente rutiere, patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: