Primul punct din acest sezon competiţional pentru Foresta Suceava

 > Într-un meci din etapa a VI-a, Foresta Suceava – Metaloglobus Bucureşti 1-1 (1-0)

 Foresta Suceava a atacat meciul din etapa a VI-a a Ligii a II-a de fotbal cu o singură nouă achiziţie faţă de meciurile precedente, în ceea ce priveşte seniorii, portarul Began, de la Luceafărul Oradea. Schimbări au fost şi la nivel de juniori, mare parte dintre cei folosiţi în partida cu Metaloglobus Bucureşti fiind de la LPS Suceava.

Deşi lucrurile par să înainteze la gruparea suceveană în privinţa reintrării în normalitate, deocamdată nu au putut fi legitimaţi în timp util jucătorii aduşi de investitorii francezi şi moldoveni. Din cauza acestui fapt, Foresta Suceava a aliniat la disputa cu bucureştenii un unsprezece cu cinci jucători experimentaţi şi şase foarte tineri. Gruparea gazdă a avut pe foaia de rezervă doar trei jucători, dintre care un portar.

În pofida subţirimii lotului, Foresta Suceava a arătat o energie deosebită, fiind foarte aproape de victorie. Jucătorii mai experimentaţi şi-au etalat superioritatea, iar cei mai tineri au făcut mare risipă de efort. Cu puţină luciditate – cei mai tineri „pierzându-se” puţin în imensitatea stadionului „Areni” – formaţia suceveană putea emite pretenţii mai mari.

Încă din start, sucevenii s-au aruncat peste poarta celor de la Metaloglobus Bucureşti şi au ratat o ocazie imensă de gol prin Coroamă, care nu a putut să-l învingă pe portarul oaspete din 3 metri în urma unui corner. Peste doar câteva minute, acelaşi tânăr ambiţios a recuperat o minge şi a pasat-o inspirat către Cerlincă, şutul acestuia în colţul lung lăsându-l fără replică pe goal-keeperul bucureştean şi Foresta Suceava a condus pentru prima oară în acest campionat cu 1-0.

Deşi s-au retras în propriul teren, potrivit tacticii de joc stabilite de antrenori, sucevenii au replicat pe contraatac şi s-au luptat bine în defensivă. Cerlincă a fost de neoprit pe partea dreaptă a atacului sucevean, iar Coroamă a mai avut o ocazie bună, dar, după ce s-a descurcat admirabil cu fundaşii adverşi, a tras slab.

Metaloglobus Bucureşti, o echipă deloc de speriat, a forţat pe partea dreaptă a apărării sucevene, acolo unde tinerii noştri nu prea s-au sincronizat. În minutul 61 oaspeţii au egalat prin Ghenovici, şutul cam „soft” al acestuia păcălindu-l pe portarul Began, care s-a aruncat cam târziu. Portarul sucevean şi-a recuperat greşeala mai târziu, când a avut un reflex foarte bun la o situaţie de unu contra unu a bucureştenilor.

La sfârşitul celor 90 de minute de joc dintre Foresta Suceava şi Metaloglobus Bucureşti, scorul a fost egal, 1-1, iar acest prim punct al gazdelor, realizat cu o echipă neomogenă şi care se vede că nu are o pregătire centralizată comună, poate fi de bun augur. Publicul a fost elegant şi i-a încurajat pe tinerii jucători ai Forestei Suceava, dar bineînţeles că aşteaptă mai mult.

În etapa viitoare, a VII-a, Foresta Suceava va juca pe terenul celor de la Academica Clinceni.

Stadion: Areni (Suceava)

Foresta Suceava: Began – O. Onofraş, Diallo, Masella, Păvăluc, Vl. Stănescu, R. Sumanariu, Coroamă, Bosânceanu, Cerlincă, Duceac.

Rezerve: Husache – Alexandrovici, Gulei.

Antrenor: Marius Lup

Metaloglobus Bucureşti: R. Geantă – Robu, Fl. Iordache, Andr. Sava, Negotei, Răileanu, Ant. Popa, I. Marian, Ghenovici, Vl. Vlad, Martin.

Rezerve: M. Nedelcu – Rob. Gherghe, Ciorchină, Gafaru, G. Coman, Potecea, Şt. Nicolae.

Antrenor: Bogdan Vintilă

Arbitru: Cristian Codrea; Asistenţi: Radu Despa şi Cristian Nicolae Lucaci (toţi din Baia Mare).

 

Rezultate înregistrate în etapa a VI-a a Ligii a II-a:

Foresta Suceava – Metaloglobus Bucureşti           1-1

ASA Târgu Mureş – Dacia Brăila                           2-1

Sportul Snagov – Dunărea Călăraşi                      0-1

Olimpia Satu Mare – CS Afumaţi                          0-2

UTA Arad – CS Baloteşti                            2-2

Ştiinţa Miroslava – Academica Clinceni               1-2

Luceafărul Oradea – Chindia Târgovişte               2-1

Ripensia Tmişoara – FC Argeş                             1-1

ASU Poli Timişoara – CS Mioveni                         1-0

Pandurii Tg.Jiu – Hermanstadt Sibiu s-a disputat după încheierea ediţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI